Nära ögat

Tog ut min järnspringare idag. Pumpade däcken och tog en liten provtur i den varma Helsingforskvällen. Tog det ganska lugnt ända tills vägstumpen som går runt Hietsu. Då var det dags att bränna på litet.

Två flickor och en hund stod och väntade på en mötande bil. Bilen passerade ungarna någon meter före jag gjorde det. Döm om min förvåning när tösarna och hunden flög iväg som Ben Johnson ur ett startblock så fort bilen passerat.

Jag tvärnitar med skrikande däck men kommer ändå inte att hinna bromsa i tid. Till all tur skriker däcken tillräckligt högt och flickorna och hunden har goda reaktioner och de klarar av att bromsa upp på en otroligt kort sträcka. Det var några centimeter ifrån att cockerspanieln hade fått blomkålsöron.

Och detta händer förstås samma dag som dagstidningarna skriver om hur många orapporteradde cykelolyckor det sker.

Published

3 comments

  1. Hjälm kanske inte hjälper, inte stackars hunden åtminstone

  2. Precis vad jag skulle säga. Dessutom har jag hjälm. Jag använder den bara inte så ofta.

Comments are closed.