Vin, sol och bilder

När får vi månne läsa om diverse tull- och skattestrul gällande vinbutiken, vars mest sålda dryck verkar ju nog vara öl. Snabbt kollat skulle man ju spara ca 4 euro per flaska vid inskaffande av en låda (6 flindor) Koonunga Hill Shiraz-Cabernet Sauvignon, jämfört med Alkos priser. Men av den 24 euro går det då 14 + 1 till postning, vilket leder till att man egentligen vinner 1,50 euro per flaska, med möjligheten att lagens långa arm knackar en på axeln.

Men om man håller sig på den lagliga sidan och betalar skatten på lådan Koonunga Hill, vad blir månne priset då? Sökning utföras, säger tullens sidor och man hittar till sist accistabell_alkohol. Jaha? Månne vi talar om 5,5 – 8,0% alkoholstyrka, 152 cent per liter. Det blir ju då 6,84 euro skatt och man har vunnit vilda 2,16 på hela sin låda och väntat minst 7-14 dagar. Småsupare icke göra sig besvär.

Och så från vin till sol. Skulle denna kampanj köras på svenska så skulle det väl stå att bränt barn luktar illa.

Till sist: i-shot-u

Published