Dziisus mikä Bugi!

Bugi joka mahdollistaa skriptien ja ohjelmien ajamisen Mac OS X selainten (myös esim. Firefox!) kautta on tosi paha. Tai siis PAHA! Mulla meinasi mennä sydän kurkkuun kun testasin jayallen.orgista löytyneen keskustelun linkkiä jonka takaa avautui yllättäen terminaali-ikkuna joka listasi kovalevyni sisältöä! Onneksi se oli vain harmiton du listaus, mutta todella uskottava esitys (sydän hakkaa vieläkin)! Linkki on tässä, heikkohermoiset varokaa!

Korjaukseksi ei riitä pelkkä Safarin ‘Open “safe” files after downloading’ -rastin poistaminen, vaan koska kyseessä on systeemin help-toiminnon kautta aukeava skripti on helppifilut tehtävä vaarattomiksi. Sen voi tehdä joko MisFox ohjelman Protocol Helpers kohdan alta, tai More Internet nimisellä vitkaimella joka lisää System Preferensesiin kilkkaimen jolla voi ohjata helpit avautumaan turvallisesti esim. TextEdittiin. Itse valitsin että menevät SubEthaEdittiin, silloin näen mitä skriptiä yritettiin ajaa.

Huhhuh.

Published