Talviturkki lähti

En ole koskaan tykännyt kylmästä vedestä, paitsi tietenkin viskin vieressä omassa lasissa tai janojuomana kun on… jano. Mutta kylmä merivesi. Hyi. Jos uimaan pitää mennä, niin vähimmäisvaatimus on +25 astetta.

Tänään olikin toisin. Kymmenasteinen meri ja meikäläinen siellä uimassa. Vaatteet päällä tosin ja vastoin tahtoani. Sen tarkemmin menemättä yksityiskohtiin voin kertoa ettei alkoholilla ollut osuutta asiaan, vaan kiinnitysköysi kietoutui jalkani ympäri pirullisesti kuin käärme ikään ja… noh, kylmää ja märkää oli. Fleecetakki muuten imee itseensä ihan mielettömästi vettä.

Tapahtuma oli niin klassinen että sitä voisi verrata banaaninkuoreen liukastumiseen. Olisin sopinut Harold Lloyd tai Charlie Chaplin leffaan.

Harmittavinta tapahtumassa ei ollut oman mokan nolous, vaan että taskussa oli kännykkä ja sehän ei sitten pätkääkään tykännyt uimisesta. Tylsä laite. Kuollut laite. Ja vainajan kunniaksi laitoin portfoliooni katseltavaksi huonolaatuisia kännykkäkuvia.

Published