Ajatukseni kuuluvat epämääräisestä suunnasta

…ja monovastaanotossa ne voivat häipyä jopa kuulumattomiin. Tänään kuulin radiosta jotain höpöhöpölistahuttua joka kuulosti siltä kuin levy olisi pyörinyt liian hitaasti. No, eihän se tietenkään pyörinyt liian hitaasti. Eikös nuo kaikki hittihumpat siirry eetteriin ihan mp3-formaatista? Mutta tulipa sitten mieleen että kun vielä väänsivät ihan vinyyliltä laulu- ja soitinyhtyeiden musiikkia radiossa, niin joskus joku laittoi sinkun pyörimään 33 1/3 vauhdilla ja sehän nauratti. Hitaammin kuuli biisejä, liian nopeasti soitetut olivat aina niin Tiku ja Taku meininkiä että huomasivat aika nopeasti että jokin on väärin ja korjasivat asian.

Nykyään kaikki soi oikein, tai jos ei soi niin ei varmaan kuulu mitään. Sitten myöskään ole ohjelmasiirtoketjun mittaustaukoja eikä kuulu sitä metronomin tikitystä eikä ääntä joka kuuluu epämääräisestä suunnasta. Hitsi, onkohan kellään tuota stereotestiä jaossa? Löysin verkosta vain Surround-stereotestin. Lukija on sama ja fiilis aika kohdallaan. Silti se ei ole ihan sama juttu. Sitäpaitsi tuota pitäisi kuunnella tämmöisellä.

Painettu väri ja RGB -väri eivät myöskään ole sama juttu, mutta ReedDesign on tehnyt sivun nimeltä Conversion from Pantone to RGB and Hex HTML jossa haetaan vastaavuutta näiden kahden värimaailman välillä. Täytyypä joskus tarkistaa vastaako tuo omia tekemiäni vastaavanalaisia harjoituksia (via xBlog).

Published

1 comment

Comments are closed.