Perfekt

Jämförbart med tvångssyndrom (OCD): perfektionism, trots att den inte räknas som ett mentalhygiensiskt problem. Ångest och ilska på grund av perfektionism är åskådligt redan hos fyra- och femåringar. Man drivs till depression, ätstörningar och i värsta fall självmord. Tre olika typer av perfektionism har observerats: de som förväntar sig själv vara perfekta, de som kräver att andra är perfekta och de som antar att andra kräver perfektionism av dem. Det gäller väl att ta det lugnt, inte stressa, förlåta dem som klåpar och inse att man inte alltid behöver vara perfekt, vilket man inte ändå är. Kan ju vara svårt om man lider av Atelofobi, men Aftonbladet bjuder på några tips om att komma ner i varv.

Perfekt, kan Microsofts Paul Allen säga, efter att SpaceShipOne lyckades med att ta sig upp i rymden.

En gammal favorit uppdaterades här för en tid sedan. Har inte hunnit och se på den tidigare, men Lindkvist.com gör det nog alltid med stil. Även denna gång.

Published