Käyttöjärjestelmäriippumaton internetti

Mäkkikäyttäjänä joudun joskus valitsemaan selaimen sen mukaan mitä teen verkossa. Finnkinon ja Sandrew Metronomin lippumyynti verkossa toimii parhaiten IE:llä, muilla selaimilla istumapaikan valinta yleensä sekoaa, ja pankkiasioiden hoitaminen on vaatinut jonkun muun selaimen kuin Safarin. Nyt huomasin yllätyksekseni että Safarillakin voi hoitaa pankkiasioita, ainakin Osuuspankissa. Toteutus on tosin hiukan purkka-liima-rautalanka, koska muuten hienosti toimiva layer-navigaatio on korvattu vähemmän elegantilla alasvetovalikolla, mutta sehän toimii. Hienoa, oli jo aikakin.

Finnairin verkkomyyntiongelmat ovat kai vielä tuoreessa muisitssa ja ruotsissa Handelsbanken jättänyt mäkistit toistaiseksi verkkopankkinsa ulkopuolelle. Kuitenkin mäkkikäyttäjät ovat verkossa. Eikö meidän raha kelpaa? Musta iPod -kampanjassaanJaguar noteerasi mäkkikäyttäjät.

“The most interesting statistic that came out of this was 72 percent of all our traffic is using Mac OS X,” said Stephenson. “People don’t think often enough about the value of the Mac audience in marketing campaigns.”

The Register taas kertoo tarinan siitä miten Barclaycard on yllättäen (tietämättään?) lopettanut Mäkkikäyttäjien tukemisen. Huvittavaa lukemista.

El Reg: That’s great. Can you tell me more about your upgrade? Which change in Windows are you talking about?

Barclaycard spokesman: Netscape 7.

Jep. Clear as mud.

Published