Progefreak

Efter ett par veckor borta från det urbana, känns det ganska annorlunda. Men man vänjer sig.

Freakar på pubbar hjälper att återfå Helsingforskänslan. Igår satt vi med ett litet gäng på vår lokala och talade om något, på svenska, och mittiallt kommer en gubbe, som nappade på att vi talade svenska, och börjar med ganska hög röst berätta hur bra Robert Fripp och Frank Zappa är. Jag, som har stora luckor i min utbildning gällande Zappa (vet bara Bobby Brown och att Vai spelat gitarr i bandet), frågade gubben om han talar om Zappa med Vai eller utan. Stort fel. Gubben visste ju mera än jag. Och så fick man då uppräknat skivor som är bra, fina King Crimson konserter och vetskap om att Pink Floyd utan Waters suger råa ägg. Gubben gav upp efter en tid och vi fortsatte diskutera om musik och att vissa av oss är sådana att High Fidelity -boken/filmen inte är långt ifrån sanningen. Musik(proge)freakar.

Idag blir det då att tvätta kläder, den tråkigare uppgiften efter en längre resa. Men jag skaffade just Flower Kings nyaste och kan njuta lite av proge under tiden :)

Published