Dagens gåta

Hur många telefonsamtal tar det att få förra invånarens namn bytt till eget på lägenhetsdörren, namntavlan i trappan och vid summern ute vid ytterdörren?
Svar: Nio.

Nio telefonsamtal. Tidsmässigt över tre veckor. Ett par samtal kan jag förstå, men nu blev det ett samtal per namn som skulle bytas (ja, på riktigt… ofattbart) och därtill samtal för att piska fart i slashasarna. Detta måste vara ett rekord av något slag.

Favorituttryck, något jag fick höra ofta av den otroligt oföretagsamma underhållsfirman: Vi gör det antagligen imorgon (Just jo, tänkte jag, antagligen kanske inte?), Han är just nu på semester (Och…? Den firman är inte en enmansshow!), Glömde han berätta? (Ja, det glömde han. Kanske han bara inte brydde sig). Inte speciellt övertygande. Frustrerande faktiskt. Och vad händer om ett vattenrör springer läck? Vi kommer antagligen imorgon…

Published