Bloggaamisesta

Kai se kuuluu asiaan että aina joskus joku jää miettimään ilmiötä nimeltä weblog ja sen merkitystä. Naapurimaasta löytyy myös mietintöjä siitä. Blind Höna on löytänyt mielestäni jyvän:

…vad webbloggarna erbjuder – när de är som bäst – är inte journalistik utan något annat. De erbjuder kontext – sammanhang. Och det är en lika stor bristvara i dagens media som riktig journalistik.

Eli vapaasti käännettynä kutakuinkin näin: …se mitä weblogit tarjoavat – ollessaan parhaimmillaan – ei ole journalismia vaan jotain muuta. Ne tarjoavat kontekstiä – yhtenäisyyttä. Ja siitä on yhtä paljon puutetta nykypäivän mediassa kuin oikeasta journalismista.

Teksti on pitkä, enkä sitä tässä enempää lainaa. Mutta mielestäni siinä on asiaa. Kannattaa, ainakin yrittää, lukea se läpi.

Published

7 comments

  1. Koska omalla voorumilla ei viitsi vesittää ajatusta, sanonpa täällä, että kirjoitukseni ei ollut tarkoitus olla kirjoitus blogeista vaan lehtimediasta. Mutta mennään sillä, mitä meillä on.

  2. Olet oikessa kirjoituksesi suhteen, se on lehtimediasta, ei niinkään blogeista. Mutta olet kirjoitellut bloggaamisesta ja minä sitten linkitin yhden jutun. Ei ehkä se paras teksti, mutta koska siinä oli mainittu lehdet, ja tuossa ruotsalaisen sokean kanan jutussakin oli… niin laskin nopeasti 5+9=95 ja… noh, tässä olen taas käsi potassa ;-) Ajattelin (jos siis oikeasti ajattelin) että älykäs lukija löytää linkkejä kalamukissa/-sta muihinkin juttuihin. Olisi pitänyt hiukan tarkemmin käydä läpi suomalaisen blogsfäärin filosofointia asian ympäriltä. Hätähousu olen.

    Olitko vesittämässä sokean kanan ajatusta vai minun ajattelematonta linkitystäni?

  3. Ja viititkö korjata ton mun yllekirjoituksen? Emmää nähny tota laatikkoo. Kiitos.

  4. Se kana on siis mainitsemani ruotsinmaan blogi Blind Höna (suom. Sokea Kana). Yritän korjata tuon yllekirjoituksen.

  5. Juu, jag förstår. Hankalaa vitsailua yritin. Tarkoitin siis oman kirjoitukseni ajatusta, joka ei ole vielä ihan valmis. Jonain päivänä…

Comments are closed.