You will be assimilated…

Ekaks se oli vain harvoilla, siitä kirjoitettiin ja se oli jotenkin mystinen ja haluttava (tai pelottava). Sitten tavisten keskuuteen saapui jokunen kutsu, niitä sai tekemällä hassuja juttuja. Sitten ilmestyi jokunen kutsu lisää ja… nyt niitä on kaikkialla. Ihan liikaakin. Niitstä voi päästä eroon tavalla tai toisella. Tai sitten niitä voi lähetellä sähköpostitse. Maanantain kirjoitus poiki minulle kutsun. Kiitos siitä samik. Nyt minäkin voin assimiloitua onnellisesti osaksi suurta Gmail -perhettä. Resistanssi on futiilia.

Oikeasti minulla ei ole tarvetta taas yhdelle webbimeilipalvelulle, mutta ajattelin että työn puolesta pitänee käydä tarkistamassa tämä hypetetty palvelu.

Kutsu on sinänsä mielenkiintoinen. Siinä ei ole mahdollisuutta vastata lähettäjälle kätevästi että “ei kiitos”, paitsi odottamalla kunnes kutsu vanhenee kolmen viikon kuluttua. Koko hommassa oletetaan että minä todella haluan rekisteröityä palveluun. Rekisteröintisivu on esitäytetty osittain, en kai minä nyt ole jossain yllättävällä “eksklusiivisia erikoistarjouksia googlelta” -meililistalla? Hmm… Ei ala hyvin: rekisteröinti ei toiminut Safarilla (1.2.3). Firefoxilla sisään. Jaha… se näyttää meilipalvelulta. Yllättävää. Odotinko jotain upeaa? Ehkä. Saatan kirjoittaa lisää myöhemmin jos/kun olen käyttänyt Gmailia hiukan enemmän, ehkä jätän kirjoittamatta.

Harmi että guuglepostia ei voi POPata. Kun POPpausmahdollisuus tulee niin se saattaa maksaa (“In the future you will be able to access Gmail messages from non-Gmail accounts for free or at a nominal fee”), mikä tietenkin on ihan loogista koska silloin ei olisi mainosten uhrina. Toisaalta upea testimeili (“Hippelishoppelis sano entinen jätkä kun gmailia stedas”), ei ainakaan tuottanut yhtään kohdennettua mainosta. Wörkkii vain englanniksi?

Jos ei viitsi käydä vilkuilemassa inboxiaan itse, voi Firefoxin (ja Mozillan) Gmail Notifier -plugilla hoitaa homman automaagisesti. Paitsi tietenkin jos käyttää Safaria.

Published

5 comments

  1. Niin on, mutta "OS: Windows 9x/ME/2000/XP" aiheuttaa minun koneessani kyseisen softan toimimattomuuta.

  2. "Mitäs käytät epästandardeja järjestelmiä?" ;)

    Siltikin jotkut ulkomaalaiset mäkkibloggaajat aikoinaan kehuskelivat sitä. Tiedä sitten mikä on mennyt pieleen ajansaatossa, kun olen itsekin uusi kokeilija/käyttäjä.

  3. Ei Gmailissa mitään vikaa tunnu olevan. Se on vain ylihypetetty.

Comments are closed.