Skräpmat

Filmen Super Size Me kan man rekommendera. Det är trevligt att notera att dokumentärfilmen är välmående. Men välmåendet i denna film var kortvarigt för filmmakaren Morgan Spurlock som i en månads tid åt endast vad McDonald’s säljer. Det höll på att sluta illa, mannen mådde verkligen dåligt. Men för honom hade filmen ett lyckligt slut. Annat är det med de stackars skolbarnen som måste lida av verkligen dålig mat i skolan dagligen. Franskisar, kex, sockerdricka och sådant serveras av t.ex. Sodexho åt barn som nog känner igen Ronald McDonald på bild men har problem med att känna igen Jesus eller George Washington. Visst var det på sitt sätt spännande att se hur Spurlocks kondition rasade, men det intressantaste i filmen var nog att se hur stor makt skräpmatsbusinessen har.

På veckan intervjuad i Sessions, visste herr Spurlock berätta att frusen fransk potatis, enligt någon helt ny lag eller förordning, kan klassifieras som färsk grönsak i de förenta staterna. Way to go! Spurlock’s blog har annars ett inlägg om hans uppleveleser i Finland (bl.a., naturligtvis, bastu).

Published

2 comments

  1. Har du sparkat igång mopeden eller skrivit allt detta på telefon?

  2. Sparkade igång mopeden. Det är så crap väder att jag inte vill ens gå till biblioteket. Men vad som är bra med det, är att jag hittade en massa gamla mp3or på mopedens hårskiva. Låtar jag inte kom ihåg mig ha. überc00l!

Comments are closed.