Fel

Helt fel. Vaknar, tittar ut ur fönstret. Regn. Busstrejk. Jaha. Dusch, lite morgon-TV sedan kläderna på. Tittar ut ur fönstret. Regn. Vattenpölarna på gatan ser ut att koka. Vattentäta skor, regnkläder… något på händerna eftersom regnkläderna inga fickor har och keps (håller glasögonen torra). Ut på gatan. Inget regn. Det har slutat regna. Litar inte på det. Det kommer nog ännu, tänker jag. Går mot jobbet. Varmt. Molntäcket blir tunnare. Blå himmel. Hett. Tar av mig regnrocken. Går vidare. Är det solen som man kan urskilja där? Det kommer nog att regna ännu. Tar inte av mig regnbyxorna. Dumt kanske, men det lovades regn för idag (Täsmäsää, just det). Svettigt. Går mot jobbet, inte mycket kvar. Träffar en kollega på vägen. Vi är ense om att det är perfekt väder för att ta sig en gåtur. Trevligt varmt, lite höstigt, friskt och regnfritt. En fin morgon. Inte lita på prognoserna. Idag hade dom fel. Helt fel.

Published

3 comments

 1. "Dusch, lite morgon-TV sedan kläderna på."

  Suihkun jälkeen katsot hetken aamu-TV:tä alasti ja tämän jälkeen laitat vaatteet päälle?

 2. Pyyhe on keksitty. Hetki voi olla lyhyt. Tuulettaminen on aina hyvästä, eipä paikat ainakaan homehdu. Ja kotonaan saa olla puettuna miten haluaa, eikös?

  "Handduken är uppfunnen. Lite morgon-TV kan betyda en ganska så kort stund. Det är alltid bra att vädra, möglet hålls borta så. Och i sitt eget hem får man vara klädd helt hur man vill, eller hur?"

 3. Tai…

  Ahaa! Se oli siis teidän ikkuna jossa joku seisoi tuijottamassa minua?

  Eller…

  Jag menade "ytterkläderna".

Comments are closed.