PowerBook Blues III

Otsikko viittaa jnyn kesäkuisiin ongelmiin (tämä ja tämä), mutta nyt on kyseessä on minun käytössäni olevasta PowerBookista. Paras mäkki jota olen koskaan käyttänyt. Oma se ei tosin ole, vaan firmaläppäri. Konehan toimii muuten hyvin, mutta on jo jonkin aikaa reistaillut akkulatauksen suhteen. Mittari hyppää näyttämään täyttä 17% jälkeen ja kun latausta on 83% jäljellä niin, humps, prosentit nollassa ja pakko tökätä tökkeli seinään.

Tuo 17% lataus tosin pyörittää konetta parhaimmillaan semmoiset 2,5 tuntia, joten ongelma ei ole kriittinen, mutta perin ärsyttävä kyllä. Eli mäkki huoltoon. MacHuoltoon. Oli siellä viikon. Tuli tänään takaisin. En tiedä mitä tekivät mutta ohje oli: “Luo uusi käyttäjäprofiili”. Tein työtä käskettyä. Loin uuden profiilin, kopioin tiedostot takaisin kovalevylle, viritin softat ja ulkonäön ja asetukset paikalleen. Yllätykseni muistinmäärä oli vähentynyt 512 megasta 384:ään ja kun akkumittari näytti 83% ja humps, kone sammui. Viikon huollossa! Hyvin korjattu. Kiitos.

Lainaus MacHuollon kotisivuilta “MacHuolto ei pidä ongelmista, se poistaa ne”. Poistaa ne mistä? Omalta työpöydältään?

Päivitys
: Läppäri lähti tänään (17.9.2004) uudelleen huoltoon. Jännitävää nähdä millaisena se palaa…

Published

2 comments

  1. Mielenkiintoista. Omat kokemukseni Machuollosta puhuvat samaa karua kieltä. Kone oli muutaman viikon huollossa, useista lupauksista huolimatta eivät ilmoitelleet huollon tilasta ja kun vihdoin sain koneen takaisin, se oli rikki. Täsmälleen sama vika, kuin se, jonka takia alunperin vein koneen huoltoon.

  2. Niinpä. Tiedänpä eräästä tuplaprossukoneesta joka sai usemman kerran päivässä kernel paniikkeja. Oli kolmasti (vai neljästi?) huollossa eikä ole vieläkään oikein kunnossa. Huoltofirma sama.

Comments are closed.