Konehuoneesta päivää

Olen jo jonkin aikaa seurannut huolestuneena kommenttispammien määrään lisääntymistä blogeissa. Itse en ole joutunut spammauksen kohteeksi kuin kerran. Mutta koska skrubussa on jo yli 400 juttua, ajattelin että on hyvä tehdä asialle jotain nyt, eikä sitten kun poistelen roskapostia kannasta sladdi otsassa ja herne nenässä.

Ratkaisin homman pienellä automagiikalla joka sulkee kommentointimahdollisuuden yli 14 päivää vanhoille jutuille. Ei ehkä kaikkein elegantein ratkaisu, mutta toimiva. Ainakin toistaiseksi.

Samalla jouduin muokaamaan skrubun ulkonäköä hiukan koska en tullut ajatelleeksi että kommenttilinkki on samalla ainoa permalinkki juttuun. Eli jos kommentointi on suljettu eikä juttuun ole kirjoitettu kommentteja ei juttuun ole suoraa linkkiä. No, nyt on: otsikot toimivat linkkeinä. Siirsin myös mm. kirjoittajainfon ja aikamerkinnän otsikon alle sekä tein hiukan muitakin viilauksia.

Published

1 comment

Comments are closed.