Snö

Snö. Jag tycker det är kul med snö. På många sätt. En grej är att snön får staden och se ren ut. En ren vit stad med mjuka, runda, organiska former är en trevlig stad. Kontrasterna ökar. Vitt är vitt och svart svart. Onödiga mellantoner försvinner. I den mörka hösten är snö en välkommen överraskning. Den ökar mängden ljus i vår mörka existens. Men kanske den mest trevliga egenskapen med snö är att ljudbilden blir annorlunda. Alla ljud blir mjukare, rundare, mera dämpade. Staden blir tystare. Bilarna rullar praktiskt taget ljudlöst förbi. Känslan är smått overklig. Tystnaden lockar att vandra i staden. Om för inget annat, så för att njuta av tystnaden. Till sist blir man våt och kall av allt strövande i de snöiga parkerna, genom snöfall. Då är det trevligt att ta sig hem. In i värmen.

Published