Att välja är inte lätt

Bra sätt att pina sig? Nummer ett på listan måste ju vara att surfa Apple Store och fylla shoppingkorgen med alltmöjligt. Jag har köpfeber. Har drömt om en PowerBook, 15-tumsmodellen. Disco baby, sexy baby, HOT! Snabb och välutrustad. En sådan maskin med ett trådlöst nät hemma. Surfa i soffan, i sängen, på toaletten… vilken känsla av frihet.

Men så skulle det ju nog vara fint att ha en iMac G5. En maskin med mera kraft än en laptop. Större skärm dessutom. För den kommande stora OS-uppdateringen är ju en maskin med en G5 processor nog helt bra och ha. Men så skulle man ju inte på det sättet ha nytta av ett trådlöst nät. Det blir inte samma frihetskänsla som med en laptop. Visst går det ju att flytta på iMacen, men så måste man flytta på elkabeln, keyboarden och musen också. Den ryms nog inte i en ryggsäck och inte kan man ha den med på resor heller. Och hur löjligt skulle det se ut på toaletten? (Okej, måste erkänna att jag inte skulle ta iMac med på toan, och inte brukar jag vara där med en laptop heller).

En möjlighet skulle ju vara att skaffa en iMac, typ 17 tum och t.ex. en 12 tums iBook. En kraftfullare Mac med stor skärm för större jobb och en liten för att kunna ha den med här och där och överallt. Stabilt och mobilt. Då har man backupmöjlighet helt på annat sätt och, ja, dubbelt med uppdateringskostnader också. Inte kanske helt klokt det heller. Dum idé egentligen. Vill man ha kraft så gäller en ordentlig desktop. En 17″ iMac + 12″ iBook kostar mera än kombinationen 15″ PowerBook + iPod Photo 60GB.

Att välja är inte lätt,
det gäller att välja rätt.
Mången i vårt syd och nord
väljer smörgåsbord.

Bosse Österberg

Börjar snart känna mig som Indecisive Dave från The Fast Show. Kanske det är bäst bara att skaffa en laptop. Tyvärr visar MacRumors Buyer’s Guide att detta inte är en bra tidpunkt att skaffa en PowerBook. Pinan fortsätter. Inga uppdateringar på kommande i år. Den som väntar på något gott… väntar alltid för länge.

Published