Damn spam!

Har inte egentligen haft mycket problem med spam i bloggen. Förutom en spam-attack på sommaren har det varit lugnt. Tills lite efter julen 2004, då det mittialt började ramla in spam i kommentarerna. Inte i stora mängder men tillräkligt nog för att vara frustrerande. Putsa bort skiten och blocka IP-adresserna (vilket inte egentligen hjälper) tycker jag mig kunna leva utan.

Förbannade spammare!
Må din chef fatta tycke för din fru
och må edra barn jobba på McDonald’s!

Tyvärr fungerar inte besvärjelser eller förbannelser hur man än försöker. Det gäller att ty sig till nerd-magi: pluggar.

Undersökte lite vad som finns att få till Nucleus och testade tre olika pluggar som kontrollerar kommentarer på ett eller annat sätt.

Först i testen var Captcha-pluggen (ni vet, det där med text som grafik som skall tydas). Fick inte pluggen i funktionsdugligt skick, inte fast jag uppgraderade till v3.15 av min CMS. Synd, det var egentligen det jag hade tänkt mig som alternativ ett. Andra alternativet var Comment Control, en plugg som verkade vara mångsidig och flexibel, inkl. bl.a. RSS-flöde, med länkar för både godkännande eller avvisande, av blockerade kommentarer. Behändigt! Men inte fick jag den pluggen i funktionsdugligt skick heller. Hittade inte vettig dokumentation och RSS-flödet fungerade inte. Därmed var det inget för denne lata konstnärligt flummiga administrator.

Tredje gången gillt. Pivot Blacklist som nu finns som plugg till Nucleus också. Verkar bra. Den tog jag i bruk.

Live-testen började idag. Spännande. Kanske jag snart kan öppna kommenteringen för gamla entryn igen.

Published