Sturm und Drang

I natt skall det storma. Samma vindar som har ställt till problem i bl.a. England och Sverige skall nå Finland i natt. Meteorologiska institutet varnar för vindstyrka upp till 28 m/s och havsforskningsinstitutets våghöjdskurva är ritad upp till nästan 9 meter för inkommande natt. På salutorget förbereder man sig för rekordhögt vattenstånd och enligt Helsingin Sanomat rekommenderar Helsingfors räddningsverk att man skall undervika onödig vistelese ute i de hårda vindarna.

Det verkar som en god idé att hållas hemma, inomhus och leka (mov) eller titta på TV, kanske lyssna på musik.

Published

2 comments

  1. 3 pumpbilar anlände utanför vårt fönster så jag måste gå ut och kolla vad läget var. Ser ut som om gubbarna skulle vara utkommenderade för säkerhets skull. Dom stod där på tubak och åkte sedan 100m vidare längs med stranden, mera tubak etc. Pumpväijy. Vattnet var inte farligt högt ännu men stiger det med 1 meter så blir det nog vatten i källarna här runtomkring. Livet ute i skärgården är spännande.

    http://www.verkkomies.com/d

  2. Här i inlandet verkar vädret ha lugnat sig lite (baserad på ofelbar observering genom fönstret). Webkamerankanalen salutorget visar ingen dramatik. Även Havsforskningsinstitutet har sänkt sin kurva från 9 till 8 meter.

    Kanske det är dags att gå och lägga sig.

Comments are closed.