Wanted

Jalapeño on 2500 – 8000 Scoville -yksikön vahvuinen chili. Selvästi Habañeroa lempämpänä se on mukava lisä ruokaan kuin ruokaan (kyllä, jopa lihikseen kahdella nakilla). Useimmiten jalapeñot löytää kaupasta purkissa. Ja useimmiten ne ovat aika karmeita. Etenkin juustotäytteiset öljyssä lilluvat mauttomat, jopa ällöttävät, jalapeñoirvikuvat kannattaa jättää kaupan hyllylle. Mutta hyviäkin on. Löysin viikonloppuna oikein hyvänmakuisia, mukavan voimakkaita Wanted-merkkisiä jalapeñoja Siwasta. Nami nami. Ainoana miinuksena voin mainita koon: purkki on aivan liian pieni.

Tänään on havaittavissa hiukan jälkipolttoa.

Lisäys (n. klo 18.31): Toimii myös voileivän päällä. Nami nami.

Published

4 comments

  1. Jalapeñot ovat erinomaisia leivän päälle.

    Kovasti suunnittelen kahvimyllyn ja habanero-pinkan ostamista. Habanerot kuivaksi ja myllyyn. Parasta chilijauhetta, nam.

  2. Tartteeko sitä niin hienoksi jauhaa? Makukysymys varmaan (vaikka se ei makuun hirveästi vaikutakaan ;), mutta mun mielestäni kuivatut chilit siivuina toimii hyvin. Ne voi tarpeen vaatiessa jauhaa vaikka morttelissa.

Comments are closed.