Skräphög eller skattkammare?

På grund av en irriterande förkylning tänkte jag mest hålla mig inomhus hela dagen idag. Samtidigt tänkte jag börja gå igenom och slänga bort allt skräp som samlats i skåp och lådor de senaste åren.

Det första jag stöter på är 50 C-kassetter som jag helt glömt att jag hade kvar. De är så gamla att det inte kan vara kvar annat än metallspån i de fodralen tänkte jag. Men nej, de fungerar ju och spelar mer eller mindre riktigt bra! Dessutom har de flesta hemdesignade pärmar gjorda på en PC modell sent 80-tal eller ännu bättre, Sinclair ZX Spectrum modell medlet av 80-talet.

De Spectrumdesignade pärmarna är printade på värmepapper som börjar vara litet blekt efter närmare 20-år. De bilderna hade en resolution på 256×192 pixlar men bra gick det att göra ett The Wall-omslag för det. Sniff… Ah, 80-talsdoft!

Published

4 comments

  1. En (stor) plastkasse med C-kassetter i skåpet. Skräp. Dessutom en stor kasse med 3.5" disketter. WordPerfect5.1 anyone? Excel4.0?

  2. Jo, en massa disketter blev kasserade. Bl.a. Windows Workgroups add-on. True 32-bit networking.

Comments are closed.