Aamulla

Tänään aamulla, alle tunnissa, tapahtui ainakin seuraavaa, eikä suinkaan näin suoraviivaisen kronologisesti tai pinnallisesti kuin miten olen asiat tässä esittänyt.

Luonnollisen tuntuisesti yhdistetty talvinen murtomaahiihto ja kesäinen (tosin sateinen) purjeveneily sisältäen rantaleikkejä, sekä pelkoa ja ahdistusta tiedosta että laduille syntyneiden lumikasojen alla saattaa piillä karhuja.

Kuolleiden ruumiiden ehostamiseen tarkoitetussa tilassa harhailu, käsikirjojen lukeminen ja irtojalkojen löytäminen oudon näköisestä vessanpytystä (luulin ensin että siellä seisoi joku).

Klassinen, hyvin usein toistuva, tilanne jossa tuntemattomassa (mutta kuitenkin jollain tasolla tutussa) rakennuksessa liikkuminen tuntuu samalla oudolta ja pelottavalta, mutta myös itsestään selvältä. Jossain vaiheessa talossa oli myös paljon ihmisiä. Muistan nukkuneeni.

Työkaverin vanhan jääkiekkomaalivahdin mailan löytäminen saksalaisen (tai keskieurooppalaisen) keskiaikamuseon kokoelmista murtautumalla todistusmielessä museon näyteikkunaan tonkimaan siellä olevia tavaroita. Meitä oli ehkä puolisen tusinaa ja kaikki positiivisesti hämmästyneitä.

Mistä tämä kaikki tulee?

Published

4 comments

  1. Alitajunnan syövereistä (valitse koulukunta), tai sitten teillä on ollut hauskat juhlat…

Comments are closed.