Lisää havaintoja

Vielä irtoaa jokunen havainto reissulta.

  • Kun on mielettömän kylmä, melkein -20 ja tuulta semmoiset 15 m/s, paleltaa. Kun reilusti yli 2000 metrin korkeudessa aurinko helottaa pilvettömältä taivaalta se polttaa. Ainakin ihon. Kun sitten korkealla merenpinnan yläpuolella on samaan aikaan mielettömän kylmä ja polttavan aurinkoinen sää ei oikein osaa sanoa onko nenä, ja muu epähuomiossa peittämättä jäänyt iho, palanut vai paleltunut, vai mahdollisesti paleltunut ja palanut samanaikaisesti. Outo tunne. Ei mitenkään erityisen miellyttävä kuitenkaan.
  • Helsinki-Vantaan lentokentällä nettiin pääsee persoonattomasti pömpeleistä joissa osassa on näppis ilman skandeja. Kastrupin kentällä on tarjolla langaton verkko. Molemmat maksavat. Tanskan hinnat ovat halvempia. Suomi on pohjolan japani?
  • Lännestä päin Helsinkiin tultaessa on näky lentokoneesta, auringon laskettua, hyvin musta ja oranssi. Tosin enemmän musta. Suurin osa maanpinnalla näkyvistä valopisteistä, pohjoiseen päin katsoessa, ovat oransseja ja muodostavat epämääräisiä katkoviivoja täydelliseen pimeyteen. Ne alkavat ei mistään, loppuvat ei mihinkään ja muodostavat sillä välillä mitä oudoimpia koukeroita. Mitä lähemmäs Helsinkiä tullaan sen enemmän näkyy kirkkaasti valkoisessa valossa kylpeviä luisteluratoja ja kaukaloita. Luistelijat erottuvat selvästi.

Ei kuvia näytettävänä vieläkään.

Published

2 comments

Comments are closed.