Status quo, skrubu?

Eilen illalla heitin skrubun tulevan uuden version internettiin. Ajattelin devata loput serveriltä. ‘Piilotin’ uutuuttaan skrubuttuneet sivut hakemistoon johon ei ole linkkejä mistään. Tänään sain meilissä ruutukaappauksen uusista sivuista. “Tämäkö se on?”, kuului kysymys. No olihan se. Kääk! Mitä? Hämmentävää.

Uudet sivut olivat löytyneet A2B -hakukoneella. Mikäköhän kaikista täällä käyvistä hämiksistä on sen indeksoinut? Ilmeisesti uusien sivujen geotagit olivat löytyneet jotenkin. Nyt koko paketti on salasanan takana. Voin hengähtää. Kiitos ilmoituksesta Janne.

Tai hengähtää löytymisen suhteen. Oikeasti työtä on vielä tehtävänä.

Sivut pitäisi rukata toimiviksi Win IE:lle. Pikainen testi tänään näytti että sivut eivät täysin hajoa, mutta ihan hyvän näköistähän se ei ollut. Vaikka eihän skrubu tule olemaan yhtä hieno IE:llä kuin niillä kaikilla muilla selaimilla jotka tukevat 24 bittisiä PNG -kuvia.

Vanha tietokanta pitäisi saada järkevästi siirrettyä uuteen muotoon. Homma on työn alla ja luulen ettei se oikeasti ole (mielettömän) iso ongelma (kiitos melkein toimivan php-koodin). Pitää vain virittää jokunen regexp vielä, ja sehän tunnetusti on lasten leikkiä. Paitsi minulle. Mutta siitähän selviää ohjein ja trial and error tekniikalla.

Niin ja sitten pitäisi saada vielä CSS mobiililaitteillekin väsättyä, mutta siitä tulee varmaan aluksi ihan perustylsä. Tylsä mutta toimiva. Toimii Itä-Timorissakin.

Eiköhän tässä vielä jotain muutakin ilmene. Aina sitä jotain. Etenkin kun sitä vähiten odottaa.

Julkaisupäivämäärä? En tiedä. Tulevaisuudessa. Ei tässä mitään kiirettä ole. Vieläkään.

Published