Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post.

Paitsi että ei ole, vaan tämä on 733:s. Mutta ensimmäinen WordPress-alustalla kyllä. Skrubu porskuttaa tästä lähtien uudella alustalla uuden näköisenä. Sisältö ei muutu. Vanha skrubu löytyy kuukauden loppuun asti täältä, mutta se ei enään enää päivity eikä kommentointikaan ole auki.

Nyt juon kaljan.

Published

25 comments

 1. Ihan hieno. Vanhan version “väljyys” oli kuitenkin enemmän mieleeni. Muuten, 800×600 resolla tulee alhaalle vierityspalkki. 20-50 pikseliä kun kavennat ni toimii. :) (Käyttääköhän kukaan enää niin pientä resoluutiota?)

 2. Tässä uudessa on todella hienot värit. Muutenkin näyttää hyvältä. Ymmärtäisinpä vielä jotain tuosta tekniikasta. Kai se on hienoa kun siirtyy WorldPress -alustalle. Jonakin päivänä varmaan nörttiinnyn niin että ymmärrän. Siihen asti kiitän hyvää designia.

 3. Riku: Kavennusta ette tule näkemään. Skrubu on suunniteltu leveäksi, jos on 800×600 reso niin joutuu kärsimään. Se on niin pieni reso että siinä kärsii muutenkin, skrubu ei anna armoa.

  Tomi: Ja nyt voit kirjoittaa osoitteesikin ;)

  Earl Grey: Tekniikka on toissijaista oikeasti.

 4. Kiinnostaa kovasti, miksi päätit siirtyä Nucleuksesta WordPressiin? Mitä Nucleuksesta puuttui sellaista, joka WP:sta löytyy? Nimim. Nucleukseen tyytyväinen :-)

 5. Nucleuksen skins (=WP:n teemat) olivat jäykkiä. Oli muutettava .template filuja ja kun tuli päivityksiä oli siinä sitten pidettävä kieli keskellä korvaa ettei vahingossa tuhonnut vanhoja visuja.

  Vanhan systeemin sisäänloggaus bugasi, kirjoittajat eivät aina voineet kirjoittaa omalla nicknamellaan. En koskaan löytänyt syytä tähän.

  Kommentointi ei oikein tukenut gravatareja (joutui valitsemaan antaako mailiosoitteen vai URLin), eikä kommentteja voinut formatoida (ei mikään iso ongelma).

  WP tuntuu modernimmalta ja monipuolisemmalta. Nucleus jotenkin laahasi perässä esim. siinä miten se tukee spämminestoa.

  Oi… lista on pitkä, mutta tuossa kai on pääasialliset syyt.

 6. Ainiin, sitten vielä WP:n eduksi on laskettava joustava mahdollisuus käyttää PHP:tä teemoissa.

 7. 800×600 resoa käyttää kaikki ne joilla on pieni näyttö, eivät osaa tai tajua vaihtaa sitä tai joilla on huono näkö.

  Äidinkielenopettajani yläasteella muuten kertoi meille erään kokeen jälkeen, että “jos te vielä kerran kirjoitatte enään, minä lyön teitä nenään”. Enää on siis oikea muoto. ;)

 8. Timo: Tuo 800×600 reso on tuttu juttu, se tulee vastaan töissä melkein päivittäin, siksipä päätin hyljätä sen omassa projektissani. Skrubu ei myöskään ole yhtä hieno IE:llä. Mitäs käyttävät sitä selainta. Olen paha. Mutta korjasin tuon enään -virheen :)

 9. Ihan hyvältä näyttää, aavistuksen raskaampi kuin vanha leiska, teknisesti toimii hyvin.

 10. Raskaudesta pitää sanoa että Safarissa tää vierii pehmeästi, mutta Firefox antaa hiukan tahmaisemman mielikuvan. Selainriippuvainen kokemus siis.

 11. Tuosta enää-enään-debatista: minä kirjoitin aikoinani lukioaineeseen puolet sanoista muotoon enää ja puolet enään, kun en tiennyt oikeaa muotoa. No, puolet menivät oikein. :)

  Niin, ja sivu on nätti. Tck.

 12. Ite tykkään tästä leiskasta enemmän kuin siitä edellisestä. Mukava silmälle. :)

 13. Oho, komia on. Firefoxilaiselle kieltämättä hieman tahmainen. Mutta ehkä skrubu on epätasaisen lisäksi joskus tahmainenkin? :)

Comments are closed.