Hammaren och domaren

Hade tänkt mig att Alamaailman vasarat och Tuomari Nurmio live på Tavastia skulle vara något som liknar Fläskkvartetten med Freddie Wadling (från ca. What’s your pleasure / Goodbye Sweden -tiden). Till min överraskning var det faktsikt så. Inte helt lika, men definitivt besläktat. Två trummisar, två cellister, en keyboardist, två blåsintrumentister (heter det så?) med varierande instrumentsamling (t.ex. klarinett sopransaksofon, saksofon, trombon och tuba) samt en knarrig och mycket personlig sångare. Perfekt.

En, med klezmermusik blandad, ganska tung, trevligt kaotisk show (“horny and punky secret agent brass music” :) där låtarna från den nya skivan varvades med Nurmios hittar i nyarrangemang. Det var stabilt, det fungerade.

Uppdatering: Lokala MMS blog har en bild från konserten igår.

Published

2 comments

  1. Det var inte en klarinett utan en sopran saksofon. En snygg konsert i alla fall.

  2. Så bra känner jag tydligen till blåsinstrument. Tack för korrigeringen.

Comments are closed.