Näkijät

Merkkisavun väristä vallitsi tiistaina aluksi erimielisyyttä. […] Tiistai-illan savu oli harmaata, joka näytti muuttuvan asteittain valkoisemmaksi, eräät silminnäkijät sanoivat.

HeSa

Niinpä sitä näkee mitää haluaa. Ja jos siihen kovasti uskoo, niin eiköhän se ainakin itselleen ole totta. Oli kyseessä sitten kasvot leivässä (kallista) tai ihmishahmo moottoritien alla (ei niin kallista).

Mutta miksi, palatakseni siis uuteen paaviin (jpg, 56,1KB, via), ei Lehti ole vielä kertonut kuinka uusi paavi tuo suuria muutoksia kirkon toimintamalleihin nostamalla vanhat rigidit arvot kunniaan ja välttämällä tuomasta uusia toimintamalleja tahi ajatuksia muuten niin uudistusmieliseen menoon. Onko Lehti puolueellinen? Onneksi sentään Sellisti kertoi konklaavin toiminnasta.

Päivitys: Sininen savu tarkoittaa…

Päivitys 2: Vihreä savu?

Päivitys 3: Punaista savua englannissa.

Published

5 comments

  1. Uuden paavin valinta on aina ollut poliittisen kädenväännön takana. Nykyään katolinen kirkko edustanee konservatismin viimeisiä epätoivoisia rippeitä. Tosin ei pidä aliarvioida paavin mahtipontista voimaa… Niin hyvässä kuin pahassakin.

    Historia näyttänee mitkä uskonnolliset ja lailliset painopisteet ohjaavat ihmiskunnan kohtaloa.

Comments are closed.