Parasta A-luokkaa

Mainostavat A-luokan makkaraa. Mitä se tarkoittaa?

Vaikka B-luokkaa ei enää ole olemassakaan, on lakiin kuitenkin jätetty mahdollisuus mainostaa “A-luokan makkaraa”. Sellaiseksi saadaan nimittää leikkele- tai ruokamakkaraa, jossa lihan ja elinten yhteismäärä on vähintään 63 painoprosenttia, kamaraa sisältyy enintään 6 painoprosenttia eikä valmistuksessa ole käytetty tärkkelystä eikä perunajauhoja.

Raholan syötäviä sanoja: Makkara

Mainostavat I-luokan sulatejuustoa. Mitä se tarkoittaa?

Juustot, munajuustot, sulatejuustot, sulatejuustovalmisteet ja herajuustot luokitellaan valtion maitovalmisteiden tarkastuslaitoksessa tai sen määräämässä paikassa suoritettavassa valmisteiden arvostelussa laadun mukaan siten, että I laatuluokkaan kuuluvat virheettömät ja lievästi virheelliset valmisteet ja II laatuluokkaan selvästi virheelliset mutta silti ihmisravinnoksi sopivat valmisteet.

Finlex: Juustoasetus 7.4.1977/315, 3 LUKU, 12§

Vaasan sämpylät ovat pakkaustekstin mukaan ainutlaatuisia. On se mahtavaa kun on näin täydellistä ruokaa meillä.

Published

1 comment

Comments are closed.