Snabba förflyttningar

Bussen stannar och dörrarna öppnas. Jag kliver på vid Kampens metrostation. Sätter mig ner. I den sena tisdagskvällen, genom duggregnet, flyger bussen fram. När denna lågt flygande raket till allmän fortskaffningsmedel vänder vid Handelshögskolorna från Arkadiagatan till Runbergsgatan byter texten på informationsdisplayen från Bulevarden till Kampens torg. Den fartfyllda resan fortsätter längs Runebergsgatan. Utan onödiga bromsningar vänder bussen in på Topeliusgatan. Efter en stund trycker jag på den stora röda STOP-knappen. Bussen stannar. Jag stiger av. Displayen säger Handelshögskolorna.

Published

2 comments

  1. Teknokrat Svartström kan förklara.
    Bussens displayer är kopplade till bussens färdmätare. Den borde nollställas vid bussens startpunkt men har tydligen inte gjorts så. Därmed visar den samma fel hela vägen.
    Att så.

  2. Jasså, just så. Har alltså inget med hastighet att göra. Man lär sig. Vilket är bra.

Comments are closed.