PS CS2, taas

Uudessa Photoshopissa (CS2) on nyt mahdollista että yksikään layeri ei ole valittu. Tämä aiheuttaa päänvaivaa ja muutoksia työtapoihin.

Mitä tapahtuu kun haluaa siirtää valintaa (selection) kun yksikään layer ei ole valittu? Nuolinäppäimin (nudge) valinnan siirtäminen pikseli kerrallan onnistuu (tai kymmenen pikseliä kerrallaan jos pitää shiftiä alhaalla), mutta kun saman tekee hiirellä herjaa PS että kyseinen toiminto ei onnistu. Jos siirtää valintaa nuolinäppäimin omppunäppäin alaspainettuna (CTRL PC:ssä) saa herjan program error.

Onko tämä layereiden uusi käyttäytymistapa oikeasti kunnolla ajateltu läpi Adobella? Jotenkin tuntuu siltä että ei.

Published

4 comments

  1. Tällaisena photarin sunnuntaikäyttäjänä on paha mennä sanomaan käytettävyydestä mitään järjellistä, mutta tuo “nudge” irrottaa terminä aina hymyn. Nudge! Nudge! Sehän on melkein yhä hupaisa kuin “nympärys”. Tai ehkä mulla on vain kuumetta. :-)

  2. “Program error”? Tuohan kuulostaa samalta mihin törmäsin eräässä web-softassa kauan aikaa sitten:

    “There is a bug in this software.”

Comments are closed.