Finland, Finland, Finland (the country where I want to be)

Kerroin kollegalle pienestä seikkailustani jonka lähtöpiste oli Oraclen saitti.

Valitsin yläoikealta ponnahdusvalikosta (SELECT COUNTRY/REGION) Finland ja näin pääsin Oracle Finlandin pääsivulle (sivun title kuvaavasti INDEX). Logon alta, valitsin navigaatiosta KAUPPA. Saavuin englannikieliselle sivulle jossa ostamista varten joudutaan valitsemaan maa ponnahdusvalikosta (Select a Country).

Hetkinen… enkös jo kerran valinut maata? Kyllä, mutta valitsen toistamiseen. Maa on siis, yhä vaan, Finland.

Matka jatkuu Oracle Storen sivulle Speciality Sites (sivun title Site: Speciality Sites) jossa ei ole paljoa muuta kuin Welcome Guest -tekstin alla ponnahdusvalikko (Plese select your site) josta pitää valita …[rumpujen pärinää, TÄDÄÄÄ!!]… maa! Kolmannen kerran: Finland.

Kollega kuunteli jutun loppun, hymyili ja totesi että tuohan on kuin kauhuesimerkki Tognazzinin koulutuksesta. Olin samaa mieltä.

never, ever, lose a person’s info

Published

5 comments

 1. Minulle on käynyt just samalla tavalla jollain jo unohtamallani sivulla, josta yritin metsästää suomenkielisiä ajureita jollekin vimpaimelle.

  Mutta viestini varsinainen tarkoitus oli kyllä kysyä, miten noita “erinäköisiä kuvia” liitetään näiden kommenttien viereen? Kyllästyin mustaan mieheen ja nyt minulla olisi oma (varastettu) merkki tarjolla. Peistasin sen tuohon hemsida-kohtaan, vaikkei se sitä olekaan!

 2. Ha! Sun kuva on nerokas!

  Tuo kuva kommentin vieressä on Gravatar, joka haetaan kommentteihin, jo monella saitilla, sähköpostiosoitteen mukaan.

  Mene osoitteeseen gravatar.com tee kuten ohjeet ohjeistavat ja kohta sinulla on oma kuva täällälkin.

 3. Huomiosi on paikallaan.

  Mietityttää tosin, paljonko tuon fiksaaminen maksaisi… siis jos eri palveluiden (globaali korporaatio- ja maasaittien) siirtymisen yhteydessä saataisiin jo aiemmin todetut käyttötiedot kulkemaan saumattomasti?

  Käänteistettynä: minkä arvoinen olisi frustraation fiksaaminen?

 4. Se kai riippuu siitä miten tärkeänä hyviä asiakaskokemuksia pidetään. Kyseisein firman saitilla voisi luulla että on heidän etunsa mukaista saada kaikki toimimaan, onhan se rakennettu heidän oman systeeminsä päälle.

  Mutta, jotain on tapahtunut. Mainitsemani saitti on päivttynyt huomaan. Nyt näköjään kauppaan selviää emosaitilta kahdella maavalinnalla. Vaan onko 33% prosentin parannus tarpeeksi, kun vieläkään ei muisteta käyttäjän tietoja?

Comments are closed.