Vinkritik offline

Inspirerad av landsortsbons text om mat, Keith Floyd och rödvin grävde jag fram torsdagens Hufvudstadsbladet och inspekterade Borgströms vinruta. Behövde ett vin för dagens lime mango chutney höna. Min smak ser ut att passa ihop med Borgströms. Speciellt när det gäller viner som fått minst tre glas av fem och vars pris är under tian.

Grävde fram en gammal tidning? Det är på något sätt så passé. Gammalmodigt. Jag måste säga att det är synd att HBL inte publicerar Borgströms vinkritik på nätet. Det skulle vara en liten guldgruva att erbjuda. Det händer så ofta att jag kastar bort tidningen och därmed vinrutan också. Om bara informationen skulle finnas på nätet… Tänk på det. Det skulle vara något åtminstone jag skulle använda mig av.

Jag är en slusk. Jag är ett svin.
Jag gillar snusk, men du är fin.
Du dricker vin för njutningens skull
men jag dricker vin, för då blir jag full.
Såna som jag borde sättas i bur,
eller hur ?

Slusk blues, Cornelis Vreeswijk

Published