Sivulla 75

Seura, tuo kaikkien Seuralehtien äiti, noteraa blogit uusimmassa numerossaan.

Rakas päiväkirja…
Tuhannet suomalaiset pitävät weblogia eli päiväkirjaa internetissä. Mikä saa ihmiset jakamaan elämäänsä ventovieraiden kanssa?

Seura, Nro 33 (19.8.2005)

Kyseessä on kevyt raapaisu pintaan: mitä blogit ovat ja mitä semmoisiin kirjoitetaan? Kysymykseen mikä motivoi bloggaamaan vastaa Ihan kiva elämä-blogin Pörrö. Ja mielestäni ihan hyvin vastaakin. Lukekaa juttu uusimmasta Seurasta, ja Pörrön kommentit täältä.

Bloggaamisestaan kertovat lyhyesti myös penseiden tarinoiden Täti Pensiö sekä Petri (minulle tuntemattomasta) Honolulussa-blogista.

Julkkisbloggajista mainitaan Panu Rajala, Erkki Tuomioja ja Maija Vilkkumaa.

Kaikenkaikkiaan ihan asiallinen ja selkeä juttu blogeista. Tämänhän ymmärtäisi, jos ei mummoni, niin ainakin vanhempani. Ei mitään hömppäsössötystä päiväkirjoista, mutta ei myöskään mitään kansalaisjournalismihehkutusta. Kyseessä on positiivisen neutraali (?), tosin aika lyhyt, selvitys ilmiöstä jossa tätä kirjoittaessa on mukana ainakin 2595 listalta löytyvää blogia.

Blogi on moderni versio ihmisen tarpeesta tekstiin.

P. Sahlberg

Ai niin ja onhan siinä jutun kuvituksena myös tämä blogi.

Päivitys: korjasin Tuomiojan linkin, kun se ei tuntunut toimivan.

Published

28 comments

 1. Enpä tiennyt, että Seurassa on niinn fiksu toimittajakunta, että ymmärtävät hyvän päälle. Mainiota!

 2. Lauri: No, täytyypä tunnustaa että onhan se aina kiva saada näkyville omia töitään, ja sen päälle omakehu on poikaa, mutta ei tuo kuitenkaan ole niin iso juttu että siitä tulee merkintään CV:seen. Lehden säilytän kyllä.

 3. Nyhän mää vasta hogasin: Aika houkuttimen teit. Pakko ostaa Seura, vaikka en kuvitellut koskaan ostavani. Ihmettelen, miten kyseistä (kuivaa ja rumaa) painotuotetta löytyy aina vanhempieni luota.

  Mutta kun otsikkokin kertoo jo sivun.

  Ehkä kurkkaan, kun seison kassajonossa…

 4. Eiks teillä siellä muka oo kirjastoa ja kirjastossa lukusalia? On ja on. Kyllä mä tiedän. Mee sinne kurkkaamaan.

 5. Hei! Sinä siellä! Juuri sinä. Ei tää oo mikään kirjasto, joko sä ostat sen lehden ja luet kotona tai laitat sen takaisin hyllyyn nyt. Kuulitsä? Hei?

 6. Kuulkaas nyt, jos minä saisin sentin jokaisesta kerrasta kun kuulen tuon niin voisin perustaa hyväntekeväisyysyhdistyksen teidänlaisille siivelläeläjille.

 7. Pakko kysyä, että kenen vanhemmat ne Fru p:n vanhemmat ovat? Eikö rouva p erota Apua Seurasta ja toisin päin? :)

  pni: Se on muuten just perseestä, kun tullaan avautuun, että älä lue sitä lehteä ennen kuin ostat sen. On pari kertaa jäänyt ostamatta lehti just sen takia. :P :)

 8. Mervi: mutta mä vaan heitin ton ihan silleen rooliin eläytyen. Se ei ollu oikeesti. Ei ollut. Vitsi vitsi. Kyllä sä mun kaupassa saat lukee lehtii niin paljon kun haluat. Lue! Herranjestas älä nyt lopeta. Hei. Kuule hei. Lue. Perkele ota vaikka ilmaseks koko lehti. Tässä! Ai ei kelpaa vai? Häh? Ota ota! Älä nyt juokse pakoon. No, mä heitän tän lehden sun perään. Olin lukkarina pesäpallojoukkueessa lukiossa. Olin olin. Täältä tulee! Oho. Sori. Sattuko. No älä nyt tolleen. Se on ihan ilmanen lehti. Mitä poliisia tänne soittamaan? Rauhoitu. On se ihme, ekaks meuhkataan, sitten kun saadaan oma tahto läpi niin sitten ollaan heti valittamassa jostain pikku haavasta päässä. Kuule, ei se huutaminen auta nyt tässä ollenkaan pikku neiti. Ai saatana, mitä sä nyt lyöt. Mä annan sulle ilmsen lehden ja sä vaan huudat ja lyöt. Kiittämättömyys on maailman palkka. Missä ne poliisit viipyy?

 9. Elä riehu, pni. Seura leviää käsiin, jos sitä rupiaa heittelemään. Se on sellaasta ohkasta ja huonua paperia. Sen takia sillä pyyhitään perse pikkulassa.

 10. Kiiltääkö Seura? Sitten taidan tosiaan sekoittaa Avun ja Seuran.

 11. Olin mainoksen uhri ja ostin lehden eilen. En ole tänään yhtään sen viisaampi, mutta kylläkin 2,90 köyhempi. Pörrö jutteli haastattelussa viisaita, mutta olisin varmaan tullut toimeen ilman lehteäkin. Etenkin koska Luonnonystävääni en vaihda.

 12. Onneksi sillä rahalla saa muitakin juttuja kaupan päälle (samassa lehdessä niinq).

 13. Marjut: No, oliko siellä kuva pnin tuotoksesta? Meinaan siis tätä plokia.

 14. Oli kuva toki, mutta ikävästi hautautuneena muiden kuvien alle. :-/ Mutta ehkä se oli sitten kuitenkin sen vajaan kolmen euron väärti. ;-)

 15. Kallista on Seura nykyään, mutta kai se ratsupolliisi on vielä seikkailemassa? Ja maineikkaan huonot horoskoopit?

 16. Marjut: Olisit noudattanut antamaani esimerkkiä.:) Mutta mielenkiintoista silti. Ehkä joku kelpuuttaa hankintasi mökkihyyskänsä lukemistoksi, jollei p:n pyyhintään.

 17. JP: jotain horoskooppeja näyttäisi olevan mutta niiden huonouden mainekkuudesta en osaa sanoa mitään ja se ratsupoliisi seikkailee vielä.

 18. Apua?! Hetkeksi selkäni käännän ja heti aletaan lehdillä heitellä?!? Meno on kuin villissä lännessä ja vielä villimmässä idässä. Pidä laukustas kiinni, Tatjana. *piiloutuu pöydän taakse*

 19. Ei auta piiloutuminen. Tässä vaiheessa poliisivat ovat jo tulleet ja menneet. Taisit mennä niiden mukana. En ole varma oliko sinulla käsiraudat, mutta vapaaehtoiset et lähtenyt.

Comments are closed.