The Island

Ihan joo oli… siis vaikka leffan juonen porsaanreiät ovat psykedeelisen kokoisia on kyseessä kuitenkin ihan mukiinmenevä tieteisseikkailu jonka kuvamaailma on hieno. Valot ja varjot, värit ja sävyt, jänniä kuvakulmia ja kamera liikkuu paljon: homma näyttäisi toimivan. Ewan McGregor on oikein mainio roolissaan. Hyvää perusscifiä, upeata katseltavaa. Viihdettä. Sitä se oli. Viihdettä jota ei ole tehty vakavasti otettavaksi. Ja vaikka olisikin plagiaatti, en usko että alkuperäinen olisi ollut oikeasti ihan yhtä viihdyttävä.

Ei se nyt oikein… siis mikä ihmeen “älä vain väännä tästä vivusta tai koko paikka tuhoutuu”-vipu? Paljon epäloogista juonessa. Mihin niitä junanpyöriä tarvitaan kun junat näyttäisivät vain leijuvan. Räminää ja räjähdyksiä tuskastumiseen asti. Paljon juoksemista ja tärisevää kameraa jonka tarkoitus on kai luoda vauhdikkuuden tuntua mutta joka oikeasti vain ärsyttää. Scarlett Johanssonin näyttely on tyhjää söpöilyä. Telkusta voisi katsoa, mutta että kymppi leffalipusta?

Published

6 comments

  1. Trailereiden perusteella tuon värimaailma tosiaan vaikuttaa aika jännittävältä. Ja Ewan on ihq!

    Mutta hyvä tietää, että kannatti säästää se kymppi.

Comments are closed.