Yksinkertainen

Yksinkertaisuus ei ole aina niin yksinkertaista. Ei etenkään jos jää miettimään kaikenlaisia pikkujuttuja. Yksityiskohtia. Tietyllä tavalla turhia juttuja, mutta tärkeitä jos jos haluaa ymmärtää mitä tekee ja ennen kaikkea miksi. Tuuletin hiukan päänvaivaa tuottaneita ajatuksia jokin aika takaperin ja nyt olen sitten tullut jonkinlaiseen lopputulokseen.

Kahden aikaisemman ulkonäön (translucent ja doodle) rinnalle on skrubuun nyt tullut kolmas: yksipalstainen, skaalautuva, yksinkertainen ja kevyt unembellished (kuka ihme näitä nimiä oikein keksii?), jota voisi kuvailla haikulla seuraavanlaisesti:

hyvin simppeli
silti yksinkertainen
eräänlainen zoom

Mitäköhän muuta? Eipä mitään kummempaa. Paitsi että doodle-ulkonäön tunnisteeseen on nyt palautettu selite (ojämn) samalla kun sen paikalla kokeilumielessä majailleet numerot (kirjoitusten, kommenttien ja spämmien määrä) poistuivat – ainakin toistaiseksi. Niin ja tiedote itseltäni konehuoneesta kertoo että kokeilussa on Bad Behaviour.

Lopuksi ilouutinen mm. Sedikselle, teksti on nyt isompaa!

Published

16 comments

 1. Unembellished toi mieleen wörldwaidwebin alkutaipaleen. Kiitos, mutta tämä ei ole allekirjoittaneen mieleen. Tulee kuitenkin tarpeeseen. Kiistatta.

 2. Unembellished ei olekaan tarkoitettu ihan-joka-jätkälle vaan niille joilla on tarve yksinkertaistettuun selkeämpään ulkonäköön joka muokkautuu paremmin omien selain asetusten mukaisesti, esim. näkörajoitteiset.

 3. Ja nyt se fontin koko on niin iso, että meikäläisen piti alkaa heti etsiä ctrl ja + näppäimiä… ;P

 4. Ai tässä doodlessa vai? No piruvie. Koskaan ei ole hyvä. Liian pientä. Liian isoa. Argh. No, en muuta. Saa jää tällaiseksi.

 5. Niin… Kaikkia ei voi miellyttää. Olis kiva, jos joku joskus haluais miellyttää just mua näissä intternetskujutuissa. ;) Eikun, mähän voinkin tehdä sen itse ihan omilla saittivirityksilläni. HAHAA! Siitäs saitte, senkin fonttinatsit!

  Pahoittelen sekavuutta. :)

 6. Eiku tää on hyvä. Näkee suurennuslasilla.

 7. Apua! Kokeilin tietty unemb… uneb.. sitä uutta tyyliä, enkä meinannut päästä pois. Laita pni kiltti sinne linkki jolla vaihtaa tyyli. Siis, laita se jonnekin mistä sen löytää eikä kaiken pohjimmaiseksi. Ja vielä jos saa lähettää terveisiä; tee linkki siitä isosta mustasta jossa lukee Skrubu. Nyt se linkki on vain siinä elementissä joka on siinä mustassa jossa lukee Skrubu. Mulla oli ongelmia ei vain silmien kanssa vaan myös koordinaation. En meinannut osua linkkiin. Meinasi jo tulla paniikki.

 8. tuominenj: Laitan linkin ulkonäön vaihtoon. Nythän linkit kaikkiin ulkonäköihin ovat tasan tässä jutussa. Ajattelin (siis väärin) että: kyllä jengi niitä tajuu klikata. Niinpä. Ei pidä sinun mitään olettaman, vai miten se menikään se suunnittelijan kahdeksas käsky? Ja taisin sitten mokata vielä tuon otsikkopalkin suhteen. Oletin (!) että isoa tekstilinkkiä osataan klikata. Muutan senkin.

 9. Joo, se on ehkä vedetty yksinkertaisesti liian yksinkertaiseksi. Mutta tästä on (ehkä) hyvä työstää eteenpäin.

 10. No… “Ensimmäinen html-tunti […] Pysyin paikalla ja puuhasin omiani.” niiku.

 11. tuominenj: Linkki ulkonäön vaihtoon lisätty ja koko nimipalkki on nyt linkki.

 12. Hih, uusi isompi fontti pisti heti silmään miellyttävyydessään. Propseja. Muita teemoja en edes ehtinyt kokeilla.

Comments are closed.