Omenainen probleemi

Henkilöt

 • A – omistaa iPod Shufflen mutta olisi valmis hankkimaan uuden überkoolin Nanon
 • B – haluaisi ostaa A:n käytetyn Shufflen

Taustaa
Henkilö A:n äänen lausuma himo iPod Nanoon on johtanut siihen että henkilö C on mainostanut henkilö B:lle että nyt olisi vähän käytetty Shufflen tarjolla. Henkilö B on kiinnostunut mutta haluaisi rekisteröidä käytetyn Shufflen omiin nimiinsä, koska siinä on vielä takuuta jäljellä.

Probleemi
Miten henkilö A voi poistaa Applen kannasta tiedon siitä että hänellä olisi Shuffle ja/tai voiko henkilö B uudelleen rekisteröidä käytetyn Shufflen Applella?

Tietääkö kukaan ratkaisua probleemiin?

Published

7 comments

 1. Hmm… Henkilö A toimii Henkilö B:n takuu-konsulenttinä, eli jos Shuffle menee palasiksi (aika pieni todennäköisyys, eikö) niin B soittaa sin… Henkilö A:lle että viekkös korjaukseen.

  Takuuhommat ovat vissiin vähän sellaisia että ne ovat toimittajan/myyjän/valmistajan ja ostajan välinen sopimus, eikä ostajalla ole sen kummempia oikeuksia myydä takuuoikeutta eteenpäin.

  Toivottavasti a) olen väärässä ja b) homma on ratkaistavissa yllämainitun kaavion mukaisesti.

 2. Takuuhan on aina valmistajan myöntämä ja vapaaehtoinen. Takuulla ei ole mitään tekemistä kuluttajansuojan ja tuotteiden odotetun käyttöiän kanssa. Jos takuuajan päätyttyä tuote, jonka voidaan olettaa kestävän pidempään menee rikki, ei kaikkea voida kylmästi vetää asiakkaan piikkiin. Jos ostamasi pesukone rikkoutuu takuuajan päättymisen jälkeisenä päivänä, pitää valmistajan korjata käsittääkseni vika, oli takuuta tai ei. Takuu tietääkseni on myös laitekohtainen, ei omistajakohtainen. Ainoana poikkeuksena nämä 5 vuoden Expert Best Buy -takuut ja muut vastaavat erityisominaisuudet (varmaankin myös Apple Care kuuluu samaan), jotka eivät siirry omistajan vaihtuessa.

  Vannomatta paras, kuluttajaneuvonnasta varmaan saa asiantuntevampaa tietoa.

 3. Kiitos kiitos. Luulen että henkilöiden A ja B välinen alfabetismi on kunnossa.

  Tosin hlö. A jäi vielä miettimään että kuinkakohan pitkään siellä Applen kannassa lukee että iPod Shuffle sarjanumerolla *********** on A:n nimissä. Maailman tappiin asti?

Comments are closed.