Mainoshuomioita

Oletteko muuten huomanneet miten Valion Äiti Suosittelee kamppiksen mainos jossa on paljon lasten nimiä onkin feikki. Olen kuvitellut että nimet ovat oikeasti lasten kirjoittamia, mutta näinhän ei ole. Esimerkiksi alavasemman “juo”-sanan ja ison Ode-nimen (siinä aika keskellä) o-kirjan on sama, ja hyvin monet peräkkäiset kirjaimet ovat tasan samanlaisia. Mä olen vähän pettynyt.

Miksi tästä paperinvääntelystä tulee mieleen tämä paperinvääntely? Olenko vain pinnallinen?

Päivitys: Vai olisiko niin että osa lasten nimmareista on aitoja, mutta niitä on käsitelty (vektoroitu & siistitty) mainosta varten?

Published

22 comments

 1. Edellinen on sähäkämpi ja jälkimmäisestä en ole vielä viitsinyt kaivaa esille tekijää. Onks tiatoo?

 2. Armo on ymmärtääkseni Dynamon suunnittelema mutta en tiedä kuka on toteuttanut Flashin.

 3. Minäkin olen pettynyt. Tuo käsinkirjoituksen feikkaaminen on jotenkin surullista kun miettii että toteukseen taitaa mennä jokseenkin sama aika käsin tai koneella. Luulisi mainostyöläisen tarttuneen kynään kun kerrankin olisi ollut mahdollisuus…

 4. Itse katselin kyseistä mainosta bussipysäkillä ja aluksi hieman ihmettelin, kunnes tajusin, että joku oli mennyt lasiin kirjoittelemaan omia törkeyksiään noiden oikeiden lomaan.

 5. Eiköhän SEK&GREY:n AD ole käskyttänyt rakkaan AD-assistentin tekemään ne nimet. Joskus muinoin, jossain vanhassa työssä, tein erääseen juttuun asiakkaan allekirjoituksen, koska hänen omasta mielestään hänen perusnimmari oli liian tylsä.

 6. Ainiin. Liukuhihna. Todentotta, sekin on vielä olemassa. RE: on jotenkin feidaantunut taustalle, en edes muistanut että se on olemassa. Ovat jääneet hiukan perään. Liukuhihna RSS-feedinä olisi kova juttu.

 7. Oopa: Minä suunnittelin kerran myös allekirjoituksen. Eräs henkilö oli tyytymätön omaansa ja pyysi minulta jotain lennokkaampaa. Tein työtä käskettyä ja opastin miten se kirjoitetaan. En tiedä tuliko koskaan oikeasti käyttöön.

 8. heh, oma nimikirjoitukseni on tarkkaan suunniteltu. Sitä on hiottu ja säädetty, kunnes lanseerasin ja otin käyttöön sen. Kesällä eräs kassa suuttui: “minkä perkeleen valaan sä oikein piirsit?!?!”… tokeni vasta kun Visan takakannesta löytyi millilleen samanlainen tuherrus.

 9. Omaani en ole tarkkaan suunnitellut (vaikka ei se luonnollisesti kasvaneena olisi ihan tuollainen), mutta pari kertaa korjannut jokusen detaljin (yksinkertaistanut, korostanut kivoja viivoja). Suurimmilta osiltaan se kuitenkin on semmoinen mikä siitä on suuren kulutuksen alla muokkaantunut (ei, en ole kirjoitellut nimmareita faneilleni [sori te kaikki fanit siellä jossain], vaan olin aikanaan kodinkoneliikkeesä töissä ja se tarkoitti oman nimen kirjoittamista varastokuitteihin monenkymmentä kertaa viikossa).

 10. Byter språk. Samma här som för pni, utvecklades genom år av underskrifter på diverse papper. Det intressanta här är att tex min och farsans underskrifter helt olika, men en gång råkade jag se en namninsamling ligga framme i Otnäs och bara i ögonvrån slog det mig att vad f**n… Efter att ha studerat namnskriften närmare förstod jag det var min kusin som hade skrivit på den! Hans efternamn var skrivet med exakt samma kråkfötter som jag brukar använda!

 11. Miira: On olemassa juu. Tuossa mainoksessa vaan tuntuu olevan perin monipuolinen flora.

  Tero: Tässä tapauksessa illuusio. Vain pilkunviilaajat käyvät pällistelemässä mainosta senttien päästä. Semmoiset kuin minä! Mutta katsonhan minä näyttelyissä niin ripustustekniikoita kuin kehyksiäkin :)

 12. Onhan noita fontteja, mutta jos on kaksi samaa kirjainta peräkkäin, niin silloin tekijä kiinni.

 13. Ei se voi olla kustannuskysymys. Koululuokallisen nuoria saa hyvin halvalla hinnalla, riittää kun lahjoittaa muutaman satasen retkikassaan. Toisin kuin mainostoimiston AD:n joka hinkkaa ja viilaa takuulla kaiken sileäksi, yllätyksettömäksi ja hengettömäksi.

 14. Suunnittelun ja tuotannon ajankäyttöön perustuva laskutus vääjäämättä vaikuttaa siihen, mitä voidaan aikaansaada tietyllä rahallisella panostuksella.

  Tämä on bisnesrealiteetti, joka ohjaa mm. kannattavuutta. Toki mainoksia fiilataan joskus loputtomiin, mutta kysymys kuuluu: kuinka pitkälle asiakkaan budjetti venyy, tai tehdäänkö se toimiston “omaan piikkiin”?

  Olen samaa mieltä Tuomisen kanssa, eli suhteellisen pienellä vaivalla ja panostuksella todettua ongelmaa ei olisi… mutta ehkäpä tässä tapauksessakin keskityttiin johonkin olennaisempaan. Tai sitten ei.

  Ja eipä olisi muuten ensimmäinen kerta, kun suunnittelija olisi _tietoisesti_ päättänyt jättää mainokseen “mokan”, jonka tarkkasilmäiset virtuoosit huomaavat ja jonka pohjalta aloittavat evankelisoinnin linjoilla.

  Tehokas mainonta pysähdyttää ja jää mieleen (niin, ja mieluiten vielä saa aikaan sen ostopäätöksenkin).

  Pni:lle > God is everything and everywhere. All the time. And beyond!

 15. Yks kaverini on kirjoittanut siihen lappuun nimensä ja se on siinä mainoksessa. Eli kyl ainakin osa on ihan aitoja.

 16. Ahaa. Mutta niitä on varmaankin korjailtu koska nimet ovat aivan liian siistejä ollakseen käsinkirjoitettuja (vrt. teoria”vektoroitu ja siistitty”).

Comments are closed.