U-land

Så har man varit i ett u-land igen! Konstigt hur det alltid slår en med förvåning att vi har det jävligt bra här i kalla norden. För att göra en kort historia lång så började den förra veckan med Steve Vais konsert på Nosturi. De hade något allvarligt fel på ventilationen, var säkert 40 grader varmt och det droppade kondensvatten från taket! Svetten bara rann! Och efter 4½ h god musik ville men gärna ut. Där var kallt! Tanken slog ju genast, har man riktigt god tur så blir det god flunsa av detta. Och god tur hade man ju. Ont i halsen följande dag, alla tecken på kommande förkylning på torsdag.

Och sedan flyg till Berlin på fredag. Har hört om att man inte borde flyga förkyld, men inte fattat vad det handlar om. Aj jävlar det gjorde ont i mina öron vid landning! Där lärde man sig något nytt. Dagarna i Berlin gick, de några Burana C jag hade med tog slut. Så in på ett lokalt apotek. Ser rubriken Erkältung vid en disk, går fram och följande dialog utspelas auf Deutsch:

13-årig blond brud bakom disken: Kan jag hjälpa med något?
Jag: Jo tack, jävla flunsa, vill gärna ha något som skulle lindra detta.
13bbbd: Vilka symptom har Ni?
J: Lätt stegring, börjat hosta idag. Mår skit.
13bbbd (Pekar på några preparat, alla baserar sig på Aspirin): Här har vi… (långa förklaringar)
J: Har ni inget som skulle vara febernedsättande och samtidigt kunde lindra andra symptom lite?
13bbbd: Alla dessa gör det.
J: Ja, men jag skulle gärna ha något annat än Aspirin.
13bbbd: Något annat?
J: Ja, vet att Ibuprofen fungerar åt mig (Tack Pekka för det!)
13bbbd: Ibuprofen?

Slutresultatet var alltså detta: I Tyskland finns Aspirin. Det fanns 180 olika sorters Aspirin. Det fanns som tabletter, brustabletter, sugtabletter, droppar, oljor att hälla i kokande vatten och andas in ångan, olika smaker, olika lukter… Otroligt hur ett bolag har kunnat indoktrinera ett helt folk att det bara finns en sorts smärtstillande och febernedsättande medel! Köpte. Tog en tablett genast, ingen reaktion på en timme, tog en till, ingen reaktion. Heja Bayer!

Published

1 comment

Comments are closed.