Onpas se pitkä

Se että saitin tageista löytyy roskaa kuten MS_POSITIONING=”GridLayout” ei ole mikään ihmettelyn aihe, mutta input type=”hidden” jonka value on 13180 merkin pituinen on jo hämmästyksen aihe.

Published

4 comments

 1. Ah, lempivalitusaiheeni!

  Tuo saitti on malliesimerkki siitä, miten täydelisen surkeaa jälkeä tulee, kun käyttää ASP.NETiä niin kuin se on suunniteltu käytettäväksi.

  Esimerkiksi reitinhakunappulahan ei tietenkään voi olla normaali input type=”submit”, ehei, sehän on ilmiselvästi nappulaksi muotoiltu a-elementti, jossa on hrefissä:

  javascript:__doPostBack(‘Layout1$JourneyPlanner$anSearch’,”)

  Näin siksi, että koska (ASP.NET:in mallin mukaisesti) koko sivu on yhtä jättimäistä lomaketta ja jos se ja kaikki muutkin olisivat tavallisia nappuloita, ei olisi enää ohjelmoijan hallussa mitä tapahtuisi enterin painalluksella. Etusivun tapauksessa käynnistyisi haku, vaikka tarkoitus olisi hakea reittiä.

  Ratkaisu: korvataan pahat submit-nappulat epälinkeillä!

  Mutta eipä silti, voi sitä ASP.NET:iä järkevästikin käyttää (tai lähinnä jättää käyttämättä), jos vain osaa. MS:n materiaalista sitä ei opi:

  http://www.aspnetresources.com/blog/sample_70315_question.aspx

 2. Ahaa! Siksipä, kun fokus on hakuboksissa, enteriä painettaessa saa sen kuvan että haku käynnistyy mutta, yllätys yllätys, mitään ei tapahdukaan! Paitsi että URLin pituus kasvaa ja siitä tulee outo.

 3. Palvelu kuitenkin pelaa, eikö? Ja sehän on pääasia, eikö?

 4. Mutta kun se nimenomaan ei pelaa niinkuin odottaisi. Se ei ole hyvä. Miksi rikkoa konventioita? Miten näkövammaiset, lukeeko ruudunlukija heille tuon 13180 merkin value? Jos luetaan, ei hyvä. Ja onhan se järkyttävän iso määrä käyttäjälle turhaa dataa. Ja siis oikeasti, taulukkotaitto? Missä nykyaika, missä standrdit?

  Verrataan, klassisesti, autoon. Pääasiahan on että auto liikkuu. Se että kaasu on jarrun paikalla ja että siinä ei ole katalysaattoria ei ole niin tärkeätä.

  Jos kyseessä olisi kamppissaitti en välittäisi, mutta tämähän on informaatiosaitti. Moni kakku päältä kaunis.

Comments are closed.