Never have to ask for the keys

Yö. Eilen iski himo kuunnella Tom Waitsia. Kaivoin hyvin sekaisesta levyröykkiöstäni esiin kaikki Waitsit ja olen diggaillut. Vanhempaa tuotantoa lähinnä. Sitä hiukan jazzimpaa jossa ole niin paljoa sitä örinää ja kolistelua.

Yksi suosikeistani on Nighthawks At The Diner -levyn intro biisille Better Off Without a Wife. Mukava pieni tarina jonka kuullessani ensimmäisen kerran nauroin ääneen.

For all the bachelors out there tonight. Yeah, for anybody who’s ever whistled this song (plays the wedding march). Or maybe you’ve whistled it but you’ve lost the sheet music. Eh-heh-heh-heh. This is eh….

Well, actually, I don’t mind going to weddings or anything. As long as it’s not my own, I show up. But, eh… I’ve always kind of been partial to calling myself up on the phone and asking myself out. You know… (whoops from the audience). Oh yeah, you call yourself up too, huh? Yeah… Well, one thing about it, you’re always around! Yeah, I know.

Yeah, you ask yourself out, you know. Some class joint somewhere. The Burrito King or something. You know… Well, I ain’t cheap, you know. Take yourself out for a couple of drinks maybe, you know. Then you’ll be… some provocative conversation on the way home. And park in front of the house, you know, and you… Oh yeah, you’re smooth with it… you know, you put a little nice music on. Maybe you put on like… you know… like shopping music, something that’s not too interruptive, you know. And then, you know, and eh… slide over real nice, you know, say, ‘Oh, I think you have something in your eye’. Eh-heh-heh.

Well, maybe it’s not that romantic with you, but Christ, I… you know! It ain’t… you know… Take myself up to the porch, and take myself inside. Oh, maybe… I make a little something, a brandy snifter or something. Would you like to listen to some of my back records. I got something here…

Well, usually about 2.30 in the morning you’ve ended up taking advantage of yourself and… there ain’t no way around that, you know. Yeah, making the scene with a magazine, there ain’t no way around… I’ll confess, you know, I’m no different, you know. I’m not weird about it or anything. I don’t tie myself up first, I just… you know. I just kind of… spend a little time with myself.

Tom Waits, Nighthawks At The Diner

Miksi minulle tuli mieleen Oopa?

Published

8 comments

 1. Internet Explorer 6:lla koko menupötkö valahtaa sisällön alapuolelle ja header-kuvasta halkeaa ylä- ja alareunasta viipaleet pois.

  Vieläkin jaksan ihailla sivujen graafista viilausta, kommenttikenttien reunat jne :)

 2. Vai valahtaa? Viimeksi kun testasin niin ei valahtanut. Hmm… täytyypä tutkia onkelmaa. Luulen että IE6, arpoo jotain arvoja niin että sen mielestä divit eivät mahdu vierekkäin.

  Muttat tuota headerkuvan halkeamista en oikein ymmärrä. Voisitko laittaa vaikka secreenshotin katsottavaksi?

 3. Ahaa! Oletan että tuo headerkuvan halkeaminen siis tapahtuu kun olet lukemassa yhtä yksittäistä juttua? Jos näin on niin sehän on ihan suunniteltu juttu. Sama tapahtuu tuolla translucent-leiskassakin.

 4. Epäilinkin että kuvan lohkeaminen saattaisi olla tarkoituksella. IE:n sekoilut tulee välillä jätettyä itselläkin oman onnensa nojaan, kun viat tuntuvat olevan tyhjästä arvottuja ja järjenvastaisia. Aina on joku selain jolla pissii jokin :)

 5. Nighthawks at the diner on kyllä vallan mahdottoman hyvin järjestettyä ääniaaltoa.

  Toimiiko sinulla vielä Swordfishtrombones ja Rain Dogs, vai meneekö raja vielä varhaisemmassa vaiheessa?

  … kun nyt viilataan, kommenttilaatikossa ei pysty ainakaan mac/firefox-yhdistelmällä maalaamaan tekstiä kumittamista tai siirtämistä varten.

  (Yritän tässä vain häiritä inhan kapitalistista ad-toimintaa kiinnittämällä huomiota polkkaamiseen)

 6. Rain Dogs toimii, Swordfishtrombones on hankintalistalla ja Frank’s Wild Years löytyy vinyylinä (onhan se Innocent When You Dream ihan mielettömän kaunis) ja uudempaakin tuotantoa on (Bone Machine ja perin rauhallinen Alice). Nuo vanhemmat vaan on jotenkin… ah.

  Mä kirjoitan tätä Mac/Firefox-yhdistelmällä ja tekstin maalaaminen onnistuu ihan mainiosti. Olisiko tässä kysessä ihan vaan stupid user error (tai sitten sun maalatun tekstin merkkausväri on sama kuin tekstilaatikon taustaväri)?

  And now, everybody, let’s polka…

Comments are closed.