Konehuoneen rytmihäiriö

Voi herranisänähkööt. Tässä onkin tämä viikonloppu mennyt panikoidessa. Lauantaina tietokanta päätti ruveta ryppyilemään. Kätevästi juuri blogin kommentit ja jutut sisältäneet taulut ilmoittivat olevansa huonossa kunnossa. Ei auttanut korjaaminen.

Loppujen lopuksi poistin bugaavat taulut ja syötin takaisin niiden tiedot (varmuuskopiointi kannattaa). Mutta sehän ei mennytkään ihan niin helposti kuin mitä olin ajatellut. Ongelmia mm kirjaimisto, omat sekoilut ja pälä pälä pälä. Sitten tapahtui muitakin kummia juttuja.

Ei kiva. En tykännyt ollenkaan. Nyt pitää vielä fiilata pikkasen niin sitten skrubu on taas jonkinlaisessa kunnossa. Jotain kuvia puuttuu. Jos palveluntarjoaja saa tarkistettua josko vaikka löytyisi heidän varmuuskopioistaan niin sitten olisi homma taas oikein hienosti.

Luettavaksi: Tietokantavitutuspäiväkirja

Päivitys klo 19.16
Nonniin, nyt olen rikollinen? taas ja palveluntarjoajakin soitti. Kolme ja puoli tuntia myöhemmin kuin mitä lupasi. Ei siinä mitään, kiva että soitti, mutta olisi heti aluksi voinut ilmoittaa vähän realistisemman ajan. Minulle kun tunti on se kuusikymmentä minuuttia. Ei kolmekymmentä eikä parisataa.

Se mikä meni bittihelvettiin on siellä ja jää sinne. Vaikka periaatteessa varmuuskopiointiväli on kaksi viikkoa on se nyt minun tapauksessani ollut enemmän. Viimeisin kopio on melkein kuukauden takaa. Eli sinne meni. Note to self: pidä itse huolta omasta saitistasi! Bittiavaruudessa kukaan ei kuule huutoasi.

Entä opinko mitään? No opin. Don’t panic! Kun kanta hajoaa. Aloita kopioimalla kaikki serveriltä kotiin. Vasta sen jälkeen on aika käydä ongelman kimppuun. Äläkä odota huomiseen, vaan aloita ongelman purkaminen soittamalla heti palveluntarjoajan päivystysnumeroon. Pidä komerossa aina pullo viskiä pahojen tilanteiden varalle.

Published

12 comments

 1. Voin vain olla samaa mieltä. Tosin eipä ole palveluntarjoaja vieläkään soittanut, vaikka lupasi. Toimiikohan joku muu paremmin? Kyseessä on kuitenkin minulla tärkeä asia. En halua että homma tuntuu epävarmalta.

 2. Tervetuloa takaisin. Toivottavasti voit jo hengittää normaalisti.

 3. Ei tarvitse puhista paperipussiin ja kasvojen värikin on ihan normaali. Vähän kyllä heikottaa jalkoja vielä.

 4. Fak! Olipas hyvä että tuli taas muistutus tuosta varmuuskopioinnin tärkeydestä meille kaikille.

 5. Onko tiedossa, mistä se hajoaminen johtui?

  Joo, huomasin että ensin meni wp_posts ja joku muu, mutta oliko tässä kyse jostain palveluntarjoajasta johtuvasta vai oliko syy tietokannassa tai sitten joku WP:n failure?

 6. Eivät kertoneet mistä johtui, en tiedä tietävätkö.

  Minusta näytti siltä että vika oli palveluntarjoajan kannassa. WP toimi hyvin, mutta kannassa kaksi taulua oli sekaisin.

  Netistä löytyy kaikenlaisia jänniä MySQL 5 ongelmia, joista ainakin tämä left join not working näyttäisi pitävän paikkansa tuolla palveluntarjoajan kannassa. Saattaa siis olla ihan vaan uuden softan bugeja.

Comments are closed.