Svenska dagen gick och julen kommer

Svenska dagen igår gick för mig ganska så obemärkt förbi. Jag celebrerar egentligen inte ifrågavarande dag alls (fast Svenska natten var kul då när man var ung och dum och Fläskkvartetten (mov, 12,7 MB) spelade på Vanha). Igår koncentrerade jag mig mest på att fixa databasen som mitt i allt, på lördag eftermiddag, började strula. Men nu när allt verkar vara, åtminstone delvis ok, har jag hunnit i kapp min bloggroll och noterar flera, vanligtvis helt finskspråkiga, bloggar som skrivit inlägg på svenska.

Näkymä rannalta: Konungens ring
maalainen: Svenskhetens dag
kiltti.: Och samma på svenska
Svenska dagen – Ihan kiva elämä – Rather nice life

Helt trevligt. Och hälsningar åt Pörrö (vars blogg ser ut att ha problem): Det är ju trevligt att du finner min svenska inspirerande.

Och på tal om hästar. Bloggen In my darkest moments har en bra lista över insamlingar. Sådär med tanke på att julen kommer och att köpa ett kilo choklad åt tant Agda eller en champagnevisp åt mamma är nog lite platt. Jag skulle utöka listan med både Mannerheimin Lastensuojeluliitto – Anna lahjoitus och SOS-lapsikyläkauppa.

Published