Lika som bär

Jag tycker mycket om Pendragon. Trevlig musik. Märkte här nyligen att jag inte hade lyssnat på skivan The Window of Life (1993) på en tid. Grävde fram plattan, rippade den och har lyssnat på låtarna. Kommer ihåg att jag redan tidigare reagerat på en vissa låt, men nu tog jag och grävde jag fram orginalet.

Moody Blues skivan Seventh Sojourn (1972) har låten New Horizons där Justin Hayward sjunger, som han burkar, mjukt och hippigt “But I’m never going to lose your precious gift”. På Pendragon skivan sjunger Nick Barrett i låten Last Man On Earth “But I’m never gonna lose your precious heart”.

Det är inte bara lyriken som liknar, melodierna är förbluffande lika också. Störande lika, till och med: Lika som bär (mp3, 0:14, 82 KB)

Vågar inte använda långre stumpar av låtarna, blir antagligen ställd inför internationell domstol (stöld av musik som kan vara värt pengar åt skivbolagen) redan av detta, men låtarna har även mera gemensamma detaljer i form av gitarrsolon.

Published