Den osynliga teatern

Jag tänkte kolla vilken tid pjäsen No Return av Virus går av stapeln.

Surfade över till www.virus.fi och fann mig på F-secures sajt. Okej, det nästa logiska skulle ju ha varit att surfa över till www.viirus.fi, men eftersom jag på något sätt har tänkt mig att Virus är liksom en svenskspråkig grej så lät jag bli. Styrde min browser till Google, som så ofta tidigare.


Jag tänkte att virus no return från Google skulle ge mig svaret. Nej. Det var både biologiska och digitala virusar som jag fick som resultat. Inga teater här inga.

Så tänkte jag försöka med att söka virus helsingfors. Jaha, här och där bland resultaten hittade jag sajter där Virus nämns. Virkby gymnasium, Svensk Ungdom… men det mesta är fortfarande riktiga virusar. Ja utom “Hotell Virus Business Class” på Copterlines sida.

Teater Virus, teater virus råholmen, teater virus helsingfors… Olika kombinationer. Hittar inte sajten. Kanske dom bara drar teatern på svenska, men informerar endast på finska.

Byter till finska. Teatteri Viirus. Bingo! Sökresultat nummer 1: Viirus Teatteri. Det visar sig att viirus skulle ha gett samma resultat. Ändå är sajten till utgångsläget svenskspråkig.

Teater Virus har valt att gömma all sin information med hjälp av Flash. Sajten är praktiskt taget osynlig för sökmaskiner, även sådana som dogpile, som kammar igenom Google, Yahoo, Ask Jeeves och MSN Search. En skygg teater som inte vill synas?

Okej, så jag är äntligen framme. Här finns informationen. Väntas nu… premiären var 30.9, pjäsen är ca 2,5 timme lång. Jag får reda på vem som spelar i pjäsen och vad det kostar att ringa och beställa biljetter. Men när börjar pjäsen? Den informationen är välgömd i denna, inte helt fula, men osynliga Flash-sajt.

Och att surfa med hjälp av tangentbordet kan ni också glömma.

Klockan 19, visar det sig vara. Som skådespelet börjar. Den informationen fanns på sidan premiär, såhär över en månad efter premiären.

Published

2 comments

  1. jag har hört en förklaring att teaterns namn kommer från orden VI I RUS och syftar alltså inte på ordet “virus”. inte för att det hjälper när man försöker hitta teatern på nätet.

Comments are closed.