www.turkisvienti.fi

Aamulla oli autonlasissa mainos: “Oletko väsynyt koiraasi? Haluaisitko tienata hiukan joulu rahaa?? Labradorin Noutaja 95€ Saksan Paimen koiran pentu 75€”.

www.turkisvienti.fi

Eli piski turkikseksi ja fyffet tilille.

No, piti se tarkistaa: turkisvienti.fi -> Noste Oy == Sissimarkkinointi. Osta nyt sissimarkkinointi-kirja. Tarjous 59€!

Ilmaiseksi voisi lukea, 59€ en jaksa maksaa.

Täälläkin skrubussa firmaa mainostan eli toimii se näinkin paljon.

Published

10 comments

 1. Ai, Parantaisen firma. Tuo pulju oli vasta otsikoissa lähetettyään “avoimen kirjeen” jollekin virkamiehelle, joka oli suuttunut yksityisyytensä loukkaamisesta. Asialle (eli firmalle) tuli tietenkin huomiota.

 2. Sama mainos odotti bussipysäkillä. Minä vaan olen sen verran tosikko etten tiedä onko se vitsi vai totisinta totta. Aika karmivaa kummassakin tapauksessa.

 3. Kas. Mitenkäs minä en tuommoista ole nähnyt.

  Millaisia reaktioita kampanja on aiheuttanut?
  Useat ihmiset ovat halunneet myydä koiransa, kuten Ruotsissakin kävi. Vihaisimmat ovat lähettäneet tappouhkauksia.

 4. Valittaja katsoi mainoksen olevan loukkaava eläinten kannalta ja oli huolissaan sen vaikutuksista lapsiin.

  Siis vain yksi henkilö valitti? Ei se sitten voi olla niin paha. H&M:n alusvaate- ja uikkarimainoksista on valitettu useamman henkilön voimin.

 5. Itseäni huolestuttaa eniten yleistynyt näkemys, että meidän tulisi tottua mainonnan kokeileviin tehokeinoihin, josta sissimarkkinointi on vain yksi esimerkki.

  Talentumin tapauksessa ihmettelen, miksi se ottavat riskin mokata brandi-imagonsa tavoitteellessaan huomiota yhden kohukirjan takia. Mitäpä jos tällainen tempaus aiheuttaisi yleisen paheksunnan lisäksi heidän avainasiakkaidensa (tiettyjen liittojen jäsenien) valintaan…

  Ja itse kirjasta, mitenköhän siinä otetaan esille guerillamarkkinoinnin riskit? Ahneella kun on tunnetusti kakkanen loppu.

  Tai sitten ei.

 6. Eikö normaali mainostus (mitä se sitten onkaan) pure kun on käytettävä tämmöisiä tehokeinoja vai yritetäänkö yleisön järkytysrimaa kohottaa tietoisesti? Toteutetaanko kamppiksia ihan siltä pohjalta että kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta?

 7. Toki perinteiset mainonnan keinot purevat. Kysymys on lähinnä siitä, millä muilla [ kustannustehokkailla ] keinoilla aikaansaadaan hyvinkin nopeasti kohua, jonka vimma ja energia pyritään ohjaamaan halutulla tavalla. Käytännössä tämä tarkoittanee sosiaalisessa verkostossa tapahtuvaa viidakkorummutusta, sekä tuote/palvelutarjontaan tutustumista.

  Mainonnan tehokkuutta on kautta aikojen vahvistettu mm. seksillä, joka aikaansaa ihmisessä lähes aina ns. primitiivireaktion. Jokainen kuitenkin ymmärtää, ettei seksi ole mikään itsetarkoitus tai nopea tie myynnilliseen nirvanaan, varsinkin kun sillä ei yleensä erotuta edukseen (muutamia poikkeuksia lukuunottamatta).

  Bloggaajien keskuudessa varmaan ymmärretään mikä on provosoinnin merkitys. Tylsäkin aihe saa uuden ulottuvuuden, kun siihen lisää kärkkään mielipiteen. Mainonnassakin provosointia on käytetään huomion herättämiskeinona. Tästähän “myy koirasti” julisteessa oli kysymys.

  En itse henkilökohtaisesti usko Any publicity is good publicity -teesiin, vaikka ymmärrän mitä sillä ajetaan takaa.

 8. Nopeati iso kohu! Kaikilla on kiire. Mitä nopeammin sen parempi. Pikaruoka. Nopeasti iskevä mainos. Grr. Se on nykyaikaa. Hitaus on luusereille. Vai onko?

  Seksi myy. Mutta kuinka moni oikeasti pysähtyy ajattelemaan mainoksia? Luulen että jos niitä ajateltaisiin enemmän niiden teho olisi pienempi. Ehkä sitä ei haluta.

  En usko itsekään tuohon kaikki julkisuus on hyvää julkisuutta.

Comments are closed.