En lyckad migration

Get it, unpack it, migrate and use. Simple!Efter en hel del tänkande och funderande skaffade jag mig äntligen en egen läppäre. Tiden var den rätta tyckte jag. Nästa stora förändring är troligen intelprosessorerna och eftersom Applemaskinerna brukar lida av barnsjukdomar i förstga generationen, kändes det vetigt att skaffa en maskin nu när allt ser ut vara i skick.

Jag tänker inte evangelisera, men måste dock kungöra att Migration Assistant rockar fett! Trots att manualen skrämde mig genom att påstå att migrationen fungerar bara om den gamla maskinen har OS X 10.4, flyttades all information från gamla maskinen (OS X 10.3.9) till den nya. Musik, inställningar, bokmärken, de små gula lapparna, e-posten… Allt fungerade utan problem. Allt utom att ett par systemljud jag hade gjort själv fattades. Ja och PHP & MySQL fick jag installera på nytt, men det är inte direkt svårt numera (tacka vet jag entropy.ch för det).

Uppdatering: Suck. Det regnar på min parad:
Apple Powerbook G4 (DL-SD) 15″ Screen Problems
Apple mokaa aat
Uusi 15″ PB ja sen surullisen kuuluisa näyttö

Published

5 comments

  1. Det går ju alltid att köpa en extern LCD och köra dual screen…

    Min rev A. 12″ PB hade också en par värre fel. Man får bara leva med dem.

  2. Men en extern LCD tär liksom lite på idén med att ha en läppäre, tycker jag åtminstone. Fast vill man göra noggranna bildbehandlingar och lita på displayen måste man väl ha en bättre (extern) display.

  3. Nå det stämmer ju. Jag har själv tittat på samma modell som en ersättare till min nuvarande just för att jag inte längre skulle behöva två monitorer. Bäst att fundera om eller vänta på revision B.

  4. mitään mä en tosta lätinästä tajuu mut epäilen että oot hankkinu uuden masiinan? jos näin mukavasti on käyny ni onnea vaan.

Comments are closed.