En helt okej flammande bägare

Nya Potterfilmen var inte alls så dålig. Det var en trevligt dyster, ganska så fartfylld film som fungerade helt väl. Visst är den ljusår från boken, men som film tyckte jag den var helt okej. En bättre rakapparat kunde huvudrollsinnehavaren dock ha kunna skaffat sig. Eller så är jag bara så avundsjuk eftersom jag inte hade skägg som fjortonåring.

Published

2 comments

  1. Jag tyckte att den var bättre som tidigare filmerna: nedstämd, också spännande. Jag har inte läst Harry Potter-böcker, men jag tror att de är bättre. En bok är alltid bättre som en film.

  2. Böcker går mycket djupare in i karaktärerna än vad filmen kan och därför har böcker ett helt annat djup. Men det är ju en av de stora nöjena med böcker.

    Det måste jag ännu säga om Potterfilmen att nu hade filmmakarna lyckats lämna bort eller avsevärt avkorta sådant vi redan sett i de tidigare filmerna: familjen Dursley, resan till skolan och quidditchen. Tyvärr blev kaoset efter VM i Quidditch lite onödigt tunn (lätt/förenklad) i samma veva.

Comments are closed.