Poikkkeus

[…]tapaus on poikkeuksellinen, koska aukkoa käytetään hyväksi, ennen kuin sen tukkimiseksi on olemassa päivitystä[…]
Poikkeuksellista on myös se, että turva-aukko on kaikissa yleisimmissä Windows-käyttöjärjestelmissä[…]

HS: Windows-koneissa poikkeuksellinen tietoturva-aukko

Poikkeuksellinen?

“Ongelma ei koske Macin ja Linuxin käyttäjiä.”

Aijaa? Ihan totta!?!?!

Hiljainen uutispäivä?

Published

5 comments

  1. Kyllä, kaikki tietoturvaongelmat ovat ikäviä, mutta niiden häijyydessä on silti sävyeroja. Tämä on poikkeuksellinen siinä, miten laajasti sitä jo hyödynnetään. Ensimmäistä kertaa pitkiin aikoihin täytyy taas miettiä kahdesti, mille saiteille sitä uskaltaa surfata tällä Windows-rutkulla.

  2. Niin mutta onko se siis poikkeuksellista että aukko on “yleisimmissä Windows-käyttöjärjestelmissä”? Eikö ne tietoturvariskit aina ole olleet yleisimmissä wintoosissa?

  3. Täytyisi varmaan kollata vanhat uutiset, mutta minulla on sellainen fiilis, että ongelmat ovat yleensä rajoittuneet johonkin tiettyyn Win-versioon ja/tai Outlook/Windows-yhdistelmään. Tuollainen kaikki Windowsit ja useimmat selaimet -yhdistelmä on kai aika harvinainen.

  4. Totta, useinhan on löydetty reikiä nimenomaan jostain tietystä softasta, esim. IE:stä. Mutta eikös viirukset (tai esim. Sony-BMG:n rootkit) ole nimenomaan systeemitason ongelmia, samalla tavalla kuin tässä uutisessa mainittu aukko?

Comments are closed.