Voi prk… gniiiiih!

Mitä ihmettä Nelonen tunaroi? Viime viikolla alkanut Galactica, jonka lähetysaika oli 23.55 (ja siitäkin yhdeksän minuuttia myöhässä), alkoikin tällä viikolla kaksikymmentä minuutta aikaisemmin! Voihan mynä, sanon minä. Arvatkaa olinko ohjelmoinut nauhoitukset toistumaan joka viikko samaan aikaan. No olin. Tietenkin.

Pitääkö tässä nyt joka jumalan viikko tarkistaa moneltako ohjelma tulee, niin että saa sen nauhoitettua? Voi kirkkovene! Voi pyhä yksinkertaisuus. En ihmettele ollenkaan että ihmiset imuttelevat ohjelmia verkosta kun kanavat käsittelevät katsojiaan kuin kuraa.

Hävetkää siellä nelosella!

Published

16 comments

 1. Ja eikö me just tästä puhuttu. :D Sälli vielä hehkutti tätä kätevää featurea uudessa masiinassa. En ole tosin vielä katsastanut mitä oma tallennus pitää sisällään. Siellä on varmaan alussa 15 minuuttia erilaisia mainoksia ja lopusta puuttuu 15 minuuttia itse sarjaa. Kyllä noi tallentavat digivehkeet on sitten käteviä.

  Niin ja samalla kommentoin tuota toista kirjoitustasi tuosta CSI sarjasta – taitaa isännällä olleen hermot television suhteen melko koetuksella.

  Tiistaina palataan lounaan ääressä näihin asioihin…

 2. Kari Haakana: Ei mitenkään erityisen katsojaystävällistä. Lost esimerkiksi tulee aina samaan aikaan.

  -jp-: Onhan se kätevä, mutta ah niin tyhmä. Eihän sillä voi nauhoittaa tiettyä ohjelmaa vaan EPG on vain erilainen käyttöliittymä samaan vahaan videoajastuskseen joka on ollut käytössä jo 1970-luvulta. Keisarin uudet vaattet. CSI-jutulla ei ole mitään hermojen kanssa tekemistä. En edes seuraa kyseistä sarjaa. Kunhan nyt vain mietin.

 3. Nimesin blogisi neljän kauneimman joukkoon tämänpäiväisessä postauksessani.
  29.1.

 4. Niinhän se on. Näin ne Neloseltakin vastasivat. Mutta kyllä tuo kuitenkin harmittaa. Kukakohan toisi TiVon tänne kylmään pohjolaan? Tarvetta olisi.

 5. Samaa toivon itsekin. Esimerkiksi Welholla/HTV:llä luulisi olevan moiseen kaikki tarvittava: laskutusjärjestelmät olemassa, kokemusta tv-toiminnasta ja laitevuokrauksesta. Lisäksi Tivon lisensointi antaisi yhtiölle mahdollisuuden laajentaa toimintaansa nykyisen kaapeliverkonsa ulkopuolelle. Vaan voi olla vähän turhan pieni markkina tämä.

  Englannissahan Tivo näyttää jo toimivan. Muualla Euroopassa kai ei?

 6. Onko TiVo ainoa ‘älykäs’ nauhuri? Eikö kellään muulla ole semmoista?

 7. Oma rakas VHS-videoni omasi taidon ymmartaa lahetyksen mukana kulkevaa PDC-signaalia (muistaakseni nimi oli nain) ja mukauttaa ohjelmoidun nauhoitusajan sen mukaan.

  Ikava kylla, tuo signaali ei koskaan toiminut ja aiheutti lahinna omituisia uutislahetysten yms. tahattomia nauhoituksia.

  Johan sita luulisi etta digitaalisen vallankumouksen myota edes nain yksinkertainen asia saataisiin kuntoon…

  Ai niin… Hyvaa uutta vuotta, kiinalaista sellaista.

 8. Kiitos kiitos, koiran vuoteenko me nyt siirryimme?

  Niinhän sitä on sanottu että YLEn PDC-signaali on kytkettynä satunnaislukugenraattoriin.

  Jotkut digiboksit ymmärtääkseni tottelevat PDC-signaalia, mutta ei ne joita esimerkiksi Welho suosittelee.

  Mikäköhän siinä on ettei nauhoittaminen ole nykyään sen tarkempaa kuin ennenkään, vaikka laitteet tihkuu digiä. Taitaa se olla niin että ihmiset katsovat tyytyväisenä telkkua oli tekniikka miten kivikautista tahansa. Onneksi televisioyhtiöillä ei ole pelkoa siitä että tarvitsi kilpailla katsojista esimerkiksi Intter Netin kanssa.

 9. Ahaa! YLE kertoo että:

  PDC toimii vain analogisella puolella. Digi-tv-spekseissä on varauduttu vastaavanlaiseen toiminnallisuuteen kuin PDC (DVB-SI), mutta nykyiset digivastaanottimet eivät vielä kykene tätä toteuttamaan nykyisillä sovellusversioillaan. DVB-SI on tarkoitettu ohjelmien nauhoittamiseen digivastaanottimen kovalevylle. VHS-nauhalle sen avulla ei voi nauhoittaa.

  Jos PDC:tä haluaa käyttää, kannattaa siis edelleen nauhoittaa analogisen television lähetyksiä.

  Älkää siis siirtykö digiaikaan vielä, sanoo YLE. Mitenköhän vanha tuo teksti on? Ei päivämäärää, HTML näyttäisi olevan mallia 1990-luku. Oli miten oli niin DVB-SI on siis avainsana. Se on TV metadata standardi. Täytyypä tutkia hiukan tarkemmin.

 10. Tivon tärkein kilpailija jenkkimarkkinoilla lienee ReplayTV (www.replaytv.com).

  Noita yhdistää se, että ne ovat laitteen ja palvelun bundleja. Tällä tavalla jenkeissä laitteet voi mm. säätäää tallentamaan sarjasta ainoastaan uudet jaksot, ei uusintoja (joita tulee pirusti). Tai panna boksin tallentamaan kaikki tietyn ohjaajan leffat. Tai nauhoittamaan Sopranosin aina, kun se tulee. Tai…

  Mitä enemmän ajattelee, sitä enemmän ketuttaa.

Comments are closed.