Viikonloppuvitonen 05 -06

vitonenVaikka matkaammekin kohti valoisempia aikoja, päivän pituus on kutakuinkin työpäivän pituinen, on pimeä kuitenkin ympärillämme suuren osan aikaa. Siksipä tämän viikonloppuvitosen teemana on heijastimet ja kysymyspaketin tarjosi Marjut.

 1. Käytätkö heijastinta?
 2. Miksi? / Mikset?
 3. Mihin olet kiinnittänyt heijastimesi?
 4. Minkälainen on hyvä heijastin?
 5. Pitäisikö heijastimen käytön olla pakollista?

Viime viikonloppuvitosen vastaukset, jos joku niitä ei vielä ole keksinyt olivat: 3 pientä porsasta ja iso paha susi. Korttipakan 4 maata ovat pata, risti, hertta ja ruutu. 5 samaa silmälukua viidellä nopalla on yatzy. Joulukuun 6. on itsenäisyyspäivä. Lumikki ja 7 kääpiötä. Janilla oli myös ihan hyvä versio.

Viikon kuluttua vitosessa on taas jotain ihan muuta. Mitä muuta? Siihen voit sinä vaikuttaa lähettämällä kysymysvinkkejä tai esimerkiksi julkaistavia kuvia vitosista (150x150px: jpg,gif, png — ei animaatiota) osoitteeseen vitosvinkki (ättä) skrubu. Net ja toivoa että pääset osingoille. Mitään (hirveän) pitkää jonoa ei vielä ole (herätkää), mutta jotain on odottamassa tulevaisuutta varten.

Published

6 comments

 1. 1. Käytän.
  2. Mainosten orja. Heijastin on paras/halvin henkivakuutus.
  3. Takin taskun vetoketjuun. Taitaa olla oikealla puolella roikkumassa.
  4. Se joka mulla on. Siinä lukee Stay alive.
  5. No, eihän sitä autoakaan saa ajaa ilman handsfreetä, mutta silti moni ajelee kännykkä korvalla. Jopa poliisien olen nähnyt näin tekevän virka-ajossa… Mahtaisiko pakollisuudesta olla hyötyä tässäkään.

 2. Koska joku on potkaissut helmikuun palvelimen piuhan seinästä ja ylläpidon tuntien paluuta linjoille saa odotella ainakin viikonlopun yli, vastaan tähän:

  1. Kyllä
  2. En halua jäädä auton alle. Ja jos jään, niin voin tulla kummittelemaan ko. autoilijalle.
  3. Taskun reunaan. Siitä sen voi heittää näppärästi taskuun sisätiloissa, joissa se muutoin voisi aiheuttaa kolinaa ja räminää tai tarttua johonkin kiinni.
  4. Hyvä heijastin heijastaa. Ja jos se on narullinen ja roikkuu jossakin, siinä on pitkä naru. Niin ja tietty bonusta tulee kivasta ulkonäöstä ja ei-neon-väristä.
  5. Pakollista? Pakollinen on aina hankala juttu… Asiaa pitää pohtia. Kerron sitten, kun olen Maailman Diktaattori.

 3. 1. Tottakai.

  2. Että olisi edes jossain välkky.

  3. Oikeanpuoleiseen takintaskuun. Roikkuu sieltä narussa. Heiluu toivottavasti niinkin ankarasti että näkyy välillä vasemmallekin puolelle.

  4. Sellainen joka näkyy. Heijastin joka on kotona laatikossa ei näy. Itse suosin pehmeitä heijastimia koska ne ei kolise ja ne heijastaa hyvin. Lepakkoheijastimen haluaisin kyllä vielä.

  5. Nääh, Darwin hoitaa hommat.

 4. 1. Kyllä
  2. Olen itse autolla ajaneena huomannut kuinka huonosti ihminen näkyy (tummissa vaatteissa) ilman heijastinta. Haluan näkyä.
  3. Riippuu ihan takista, yleensä molempien taskujen reunaan niin sen saa linja-autossa taskuun turvaan. Tämän lisäksi käytän osassa takeissa hihoissa sellaisia Stretch-heijastimia ja repuissani on roikkumassa heijastimia.
  4. Hyvä heijastin on pehmeä (ei kolisi osuessaan milloin minnekin)
  5.Suomessa on kyllä heijastinta lain mukaa käytettävä (yleensä)pimeällä kulkiessa, eli meillä on heijastimen käyttöpakko (käyttövelvoite). Koska heijastimen käyttämättäjättämisestä ei ole tehty rangaistavaa tekoa niin ihmiset pitävät lain kohtaa lähinnä suosituksen antavana ei pakottavana.

  Tieliikennelaki 42 §
  Heijastimen käyttö
  Jalankulkijan on pimeän aikana tiellä liikkuessaan yleensä käytettävä asianmukaista heijastinta.

Comments are closed.